Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, audiat la Poliţia Timiş în legătură cu construirea unei clădiri de birouri. REACŢIA edilului
Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a fost audiat, marţi, la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, alături de mai multţi angajaţi din cadrul Primăriei, în legătură cu construirea Incuboxx, o clădire de birouri. Nicolae Robu a declarat, referitor la audierea sa, că nu au fost formulate acuzaţii, ci se anchetează fapte în urma unor plângeri penale.
Nicolae Robu (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)
UPDATE 14:15 - Robu despre audierea sa: Nu s-au formulat acuzaţii. Poliţia face anchetă în urma unor plângeri penale
Primarul Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută după ce a fost audiat la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, în legătură cu construirea Incuboxx, că audierile au avut loc în urma a două plângeri penale, din care una a fost formulată de municipalitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"În privinţa Incuboxx sunt două plângeri penale: una a noastră (Primăria - n.r.) împotriva unei firme subcontractante, care se pare că a luat nişte componente, iar a doua a respectivei firme. Se cercetează faptele şi se va face lumină. În momentul de faţă, am fost chemaţi toţi membrii Comisiei de recepţie, eu am fost preşedintele acesteia, pentru a da lămuriri în legătură cu ce s-a întâmplat. Am spus Poliţiei tot ce ştiu, nu ştiu alte lucruri. Dacă cumva s-a întâmplat ceva cu culpă a cuiva din primărie, evident acele persoane trebuie să dea socoteală pentru faptele lor. (...) Iar dacă firmele nu-şi fac treaba, le dăm în judecată, dacă nu îndeplinesc ce este în contract. Tot ce nu e în regulă trebuie să remedieze, aşa e legea, noi vrem să se rezolve problema, nu ne încălzeşte, ca beneficiar, că se acuză proiectantul cu executantul", a spus Robu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
El a precizat că, din câte ştie, Poliţia nu a formulat acuzaţii până în prezent.
"Nu s-a adus nicio acuză, după ştirea mea, nimănui până în momentul de faţă. E neplăcut, evident, avem atâtea lucruri de făcut, iar astfel de situaţii nebuloase trebuie clarificate. Dacă cineva m-a dezinformat, a întocmit pe fals documente, nu are decât să dea socoteală, eu le atrag atenţia tuturor, de zeci şi zeci de ori în aceşti ultimi trei ani, le atrag atenţia, nu există scuză pentru faptele ilegale, e bine să facem lucrurile clare. Nu ştiu dacă vom mai fi chemaţi la audieri, nu ni s-a spus acest lucru", a afirmat Robu.
Primarul Timişoarei, liberalul Nicolae Robu (care este preşedinte al PNL Timiş şi membru în Biroul Politic Central al PNL), şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei, între care Aurelia Junie - şefa Direcţiei de Dezvoltare, Culiţă Chiş - şeful Direcţiei Tehnice, Martin Staia - fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Adrian Bere - şeful Direcţiei de Mediu, Sorin Ciurariu - fost arhitect şef al oraşului, Ciprian Cădariu - actualul arhitect şef, şi Mihai Costa - şeful Direcţiei Instituţii Şcolare Medicale Sportive şi Culturale, au fost audiaţi la Poliţia Judeţeană Timiş, ei fiind cei care au semnat recepţia lucrărilor de construcţie a clădirii de birouri Incuboxx, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Nicolae Robu a fost audiat aproximativ o oră şi jumătate, iar la ieşirea din sediul Poliţiei Timiş el a fost reţinut în declaraţii, spunând doar că "nu s-a început nicio urmărire penală".
Potrivit unor surse, verificările în acest caz ar fi început după ce Flexic Automation, subcontractatul firmei Saiftim care a executat lucrarea, ar fi depus o plângere că nu şi-a primit banii de la firma constructoare, aflată în prezent în insolvenţă, şi care aparţine fostului ministru PSD Ovidiu Brânzan şi societăţii Bega Turism, firmă condusă de fraţii Emil şi Marius Cristescu.
Clădirea Incuboxx - incubatorul de afaceri - a fost construită cu policarbonat adus din Elveţia, are o sală de fitness, inclusiv un panou de căţărare, cantină şi zeci de spaţii pentru firme, fiind inaugurată în luna aprilie 2014.
Lucrarea a fost executată cu suma de 17,7 milioane de lei, din care 7,2 milioane sunt bani europeni. Lucrările de construcţie a clădirii au început în anul 2012, înaintea alegerilor locale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO