- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.10.2018, 14:40)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primele cursuri de navigatori de pacienţi oncologici din România vor avea loc în luna noiembrie. Cui se adresează programul şi cum se fac înscrierile
Primele cursuri de navigatori de pacienţii oncologici din România vor avea loc în luna noiembrie, organizator fiind Victoria Asanache, preşedintele Asociaţiei Amazonia, care se ocupă cu prevenţia şi lupta împotriva cancerului. Programul se adresează persoanelor cu experienţă în domeniul medical.
Urmărește
1973 afișări
Primele cursuri de navigatori de pacienţi oncologici din România vor avea loc în luna noiembrie. Cui se adresează programul şi cum se fac înscrierile
„Navigatorul este cel care îi poate explica pacientului, pe înţelesul lui, rezultatele analizelor, variantele de tratament, posibilele efecte negative ale fiecărei opţiuni, etapele tratamentului, periodicitatea curelor. Aceste detalii, împreună cu susţinerea şi încurajarea pe perioada tratamentului sunt de cele mai multe ori cheia succesului în obţinerea recuperării totale şi integrarea pacientului în viaţa de zi cu zi”, a transmis Victoria Asanache.
Programul de navigaţie constă în preluarea pacienţilor şi ghidarea lor pe perioada întregului proces, de la diagnosticare până la finalizarea tratamentului oncologic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Cursurile se adresează persoanelor cu experienţă în domeniul medical, care îşi doresc să îşi completeze cunoştinţele, să înveţe o specializare nouă, celor care îşi doresc o schimbare în carieră şi văd în această meserie nouă o oportunitate de a face ceva care să le aducă satisfacţie pacienţilor sau aparţinătorilor care au trecut prin experienţa diagnosticării cu cancer şi îţi doresc să capete cunoştinţele necesare pentru a-i ajuta pe cei din jur care trec prin situaţii similare.
„Scopul cursului este de a creşte rata de succes în investigarea, diagnosticarea corectă şi găsirea tratamentului cel mai potrivit pentru fiecare pacient, prin eliminarea barierelor de tip financiar, de comunicare (cauzată de neînţelegerea termenilor medicali, de diferenţe de cultură etc), piedici din sistemul medical (programări ratate, rezultate pierdute etc), de natură psihologică (teamă, pierderea încrederii în sine etc), sau de alt tip”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Cursurile se vor desfăşura la catedra de oncologie din incinta Institutului Oncologic Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu, iar prima serie este programată pe 3-4 noiembrie 2018, respectiv 10-11 noiembrie 2018. Cea de-a doua serie de cursuri se va desfăşura pe 17-18 noiembrie 2018, respectiv 24-25 noiembre 2018. Cursurile durează 36 de ore, se desfăşoară pe parcursul a două weekenduri consecutive (8h/zi) şi se încheie prin susţinerea unui examen, la o dată stabilită pe parcursul trainingurilor.
Pentru seriile din această toamnă, înscrierile se pot face, în limita locurilor disponibile, până la dată de 31 octombrie 2018, pe adresa office@amazonia-navigators.ro.
„În România, meseria de navigator de pacienţi a fost introdusă în Codul Ocupaţiilor din România la solicitarea Asociaţiei pentru prevenţia şi lupta împotriva cancerului Amazonia, la finalul anului 2016. Navigatorii de pacienţi pot fi utili în orice instituţie medicală, dar şi în afara acestora, prin consultanţă individuală. Rolul poate fi asumat atât de persoane care lucrează în domeniile medical sau asistenţă socială, dar şi de alte persoane, care îşi doresc să practice această meserie şi urmează cursuri de specialitate. Printre trăsăturile pe care trebuie să le aibă un navigator de pacienţi se numără compasiunea, inteligenţa, excelente abilităţi de comunicare, dar şi toleranţă mare faţă de diversitate”, mai precizează sursa citată.
Victoria Asanache este absolventa Institutului de Navigaţie pentru pacienţi Prof. Harold P. Freeman din SUA şi singurul navigator certificat practicant din România.
Foto: Victoria Asanache
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Vacanţe şcolare 2018 - 2019: Elevii vor avea patru vacanţe în acest an şcolar. Prima zi liberă va fi vineri, înainte de referendum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână