- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.06.2012, 11:56)
- Departamentul Social - Mediafax , Livia Ispas ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PRIMELE REZULTATE BACALAUREAT 2012: 60,74% dintre candidaţi, experimentaţi la română, 25,15% avansaţi, 11,91% de nivel mediu
Peste 60 la sută dintre candidaţii la proba orală la limba română, adică 96.973, au obţinut certificat de utilizator experimentat, 40.157, respectiv 25,15 la sută, sunt utilizatori avansaţi, iar 19.021, reprezentând 11,91 la sută dintre cei care au susţinut proba, sunt de nivel mediu.
Urmărește
2923 afișări
PRIMELE REZULTATE BACALAUREAT 2012: 60,74% dintre candidaţi, experimentaţi la română, 25,15% avansaţi, 11,91% de nivel mediu (Imagine: Cirprian Sterian/Mediafax foto)
La prima probă a examenului de bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română (proba A), susţinută în perioada 11-13 iunie, au participat 159.641 de elevi, 19 dintre aceştia (0,01 la sută) fiind eliminaţi din examen pentru tentative de fraudă, iar 3.471 (2,17 la sută) au absentat, potrivit datelor transmise Ministerului Educaţiei de către inspectoratele şcolare judeţene.
Cei mai mulţi candidaţi au fost în Bucureşti (16.363) şi judeţele Suceava (6.096), Bihor (5.777) şi Constanţa (5.754).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Dintre cei 159.622 de candidaţi evaluaţi la proba orală la limba română, 96.973 (60,74 la sută) au obţinut certificat de utilizator experimentat, 40.157 (25,15 la sută) au fost evaluaţi ca fiind utilizatori avansaţi, iar 19.021 (11,91 la sută) au primit certificat de utilizator de nivel mediu.
Cei mai mulţi candidaţi care au obţinut certificat de utilizator experimentat sunt în judeţele Prahova (75,16%), Braşov (73,73%) şi Brăila (73%). Judeţele în care procentul candidaţilor evaluaţi ca utilizatori experimentaţi este sub 40 sunt: Harghita (38,23%), Covasna (33,92%) şi Ilfov (31,15%).
Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.
Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de CNEE.
Candidaţii la examenul de bacalaureat au susţinut, începând de miercuri, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.
Următoarea probă din prima sesiune a examenului de bacalaureat vizează evaluarea competenţelor digitale (proba D) şi se va desfăşura în perioada 18-22 iunie. În 25-27 iunie, candidaţii vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).
Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba şi literatura română. Candidaţi vor susţine apoi, în 3 iulie, proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului şi în 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.
În 8 iulie, vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.
În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: BAC 2012: Opt candidaţi au fost eliminaţi în prima zi probelor. Care au fost principalele cauze
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta