Primele rezultatele ale analizelor: Castraveţii din Bucureşti nu sunt infestaţi cu E.coli
Laboratorul Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul DSVSA Bucureşti a eliberat primele buletine de analiză pentru "castraveţi lungi", rezultatul examenului de laborator fiind negativ pentru Escherichia coli.
Primele rezultatele ale analizelor: Castraveţii din Bucureşti nu sunt infestaţi cu E.coli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Buletinele de analiză au fost eliberate în urmă cu o zi, informează, miercuri, ANSVSA.
În cadrul conferinţei de presă comune susţinută luni de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş - Cheţan, preşedinte-secretar de stat al Autorităţii, a declarat că toate cantităţile de castraveţi de seră care urmează a fi distribuite gratuit către consumatori de către producătorii români, la cererea acestora din urmă, vor fi analizate în laboratoarele specializate ale ANSVSA.
Fiecare transport de castraveţi va fi supus examenelor de laborator şi va fi însoţit de buletin de analiză, pentru a veni astfel în sprijinul măsurii propuse de către ministrul Valeriu Tabără de a distribui aceşti castraveţi către consumatori din cadrul unor unităţi ale ministerelor Administraţiei şi Internelor, al Educaţiei, al Apărării Naţionale, al Muncii şi al Sănătăţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertizări meteo de ceaţă în sud-estul României şi de vânt puternic în nord-vest
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
Autorităţile de sănătate publică şi reţeaua de boli infecţioase supravegheză cazurile de boli diareice acute cu urme de sânge, chiar dacă în România nu a fost înregistrat niciun caz de infecţie cu E.coli de tipul celei din Germania, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX consilierul ministrului Sănătăţii Geza Molnar.
"În România nu au fost semnalate cazuri de E.coli O104 de tipul celor din Germania. Nu există produse alimentare vegetale importate în această perioadă, nici din Germania şi nici alte ţări implicabile.Toate autorităţile de sănătate publică şi reţeaua de boli infecţioase au fost atenţionate, astfel că orice caz de boală diareică acută cu urme de sânge se investighează sub aspectul unei posibile relaţii cu Germania şi nu numai", a spus Geza Molnar, consilierul ministrului Sănătăţii.
Potrivit specialistului, calea de transmitere în cazul bolii diareice este fecal-orală.
El a precizat că Escherichia coli, bacilul coli, este prezent peste tot, şi în mediu, şi în intestinul animalelor şi al oamenilor.
O tulpină rară şi foarte virulentă a bacteriei Escherichia coli enterohemoragice a provocat moartea a 24 de persoane - 23 în Germania şi una în Suedia -, potrivit ultimului bilanţ, publicat marţi seară. Infectarea poate duce la complicaţii renale grave, care pot provoca decesul bolnavilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO