Primii 4 şoferi cu DrugTest pozitiv şi infirmat la INML şi-au primit permisele de conducere înapoi

Comisarul-şef de poliţie Radu Gâtan, şef serviciu la Brigada Rutieră, a declarat că au fost returnate primele 4 permise de conducere şoferilor care au avut un rezultat pozitiv la DrugTest, infirmat prin proba de sânge la INML.

Urmărește
2230 afișări
Imaginea articolului Primii 4 şoferi cu DrugTest pozitiv şi infirmat la INML şi-au primit permisele de conducere înapoi

Primii 4 şoferi cu DrugTest pozitiv şi infirmat la INML şi-au primit permisele de conducere înapoi

„Până în acest moment, din cei 27 de şoferi testaţi pozitiv începând cu data de 29 iunie şi până luni, pentru 23 dintre ei rezultatele au fost confirmate pozitiv de către INML, iar pentru cei patru care au afirmat că au consumat diverse medicamente, rezultatele au venit negative”, a spus comisarul şef Radu Gâtan.

Astfel, marţi, Brigada Rutieră a procedat la restituirea permiselor de conducere a celor 4 persoane.

„O precizare foarte importantă de făcut este că încă din momentul în care Brigada Rutieră a primit buletinele de analiză toxicologică de la INML colegii mei au procedat la validarea dreptului de a conduce în bazele de date, astfel încât să nu fie nicio problemă în situaţia în care conducătorul este oprit în trafic”, a mai spus Gâtan.

Rezultatul de la INML a venit în mai puţin de 24 de ore, potrivit poliţistului.

Rata de confirmare prin analiza de sânge a DrugTestului a fost, astfel, de 85%.

Acesta a precizat şi că în lege s-a prevăzut ca şoferii care sunt testaţi pentru alcool cu o valoare de la 0,01 până la 0,10 pot fi retestaţi în minim 15 minute şi maxim în 20 de minute, deoarece există posibilitatea ca şoferul să fi folosit apă de gură, să fi mâncat bomboane cu lichior sau chiar gumă de mestecat, ceea ce ar fi putut pozitiva alcooltestul.

„S-a considerat că este o perioadă de timp suficientă pentru eliminarea alcoolului. (Au considerat această perioadă ca fiind suficientă - n.r.) specialiştii IGPR în colaborare cu cei de la INML”, a mai spus Radu Gâtan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici