Primul bilanţ al evaluării sănătăţii populaţiei, în octombrie

Un prim bilanţ al programului naţional privind evaluarea stării de sănătate a pupulaţiei va fi realizat după primul trimestru, adică în octombrie, până acum nefiind semnalate probleme majore, a anunţat, miercuri, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Primul bilanţ al evaluării sănătăţii populaţiei, în octombrie

Primul bilanţ al evaluării sănătăţii populaţiei, în octombrie

"Din câte ştiu nu au fost înregistrate probleme în derularea programului, poate doar mici defecţiuni privind expedierea înştiinţărilor", a mai spus demnitarul, prezent miercuri la inaugurarea Centrului Român HIV/SIDA.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat că până miercuri au fost expediate peste 3,2 milioane de scrisori celor născuţi în iulie şi august, pentru efectuarea consultaţiei medicale şi a analizelor din cadrul programului naţional. Acesta a adăugat că este îmbucurător faptul că doar şapte la sută din scrisorile expediate au fost returnate, adică aproximativ 200.000.

Programul de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei, finanţat integral de Ministerul Sănătăţii Publice, a început la 1 iulie şi durează 15 luni. Potrivit ministrului Sănătăţii, derularea programului a fost estimată la aproximativ 300 de milioane de euro, bani ce vor fi alocaţi din fondurile proprii ale Ministerului Sănătăţii Publice (MSP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici