Primul caz de infectare cu West Nile. Pacientul face parte din grupa de vârstă 60-69 de ani

  • România înregistrează primul caz de infectare cu West Nile, de la începutul perioadei de supraveghere din acest an.
  • Este vorba despre un pacient din grupa de vârstă 60-69 de ani, din Bucureşti.
Urmărește
501 afișări
Imaginea articolului Primul caz de infectare cu West Nile. Pacientul face parte din grupa de vârstă 60-69 de ani

Primul caz de infectare cu West Nile. Pacientul face parte din grupa de vârstă 60-69 de ani

„De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (03.06.2024) până la data de 25.07.2024, s-a înregistrat 1 caz confirmat de infecţie cu virusul West Nile”, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Pacientul face parte din grupa de vârstă 60-69 de ani şi este din Bucureşti.

INSP recomandă evitarea expunerii la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor chimice repelente pentru ţânţari, împiedicarea intrării ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), asigurarea desecării bălţilor de apă din jurul gospodăriei şi îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici