- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.03.2015, 17:32)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul centru de pregătire a copiilor şi viitorilor părinţi pentru adopţie, deschis în Timişoara
Primul centru de pregătire a copiilor şi viitorilor părinţi pentru adopţie funcţionează de sâmbătă în Timişoara şi a fost deschis pentru a ajuta la creşterea numărului de copii adoptaţi, dar şi a familiilor care ar putea să adopte, oferind informaţii despre proceduri, consiliere şi asistenţă.
Urmărește
1144 afișări
Primul centru de pregătire a copiilor şi viitorilor părinţi pentru adopţie, deschis în Timişoara
Iniţiatorul proiectului, Asociaţia Ador Copiii, spune că Centrul de Resurse pentru Adopţie va oferi copiilor care urmează să fie adoptaţi servicii cu privire la procedurile, demersurile şi efectele adopţiei, iar celor care sunt deja în faza de potrivire cu o familie, asistenţă psihologică la trecerea din sistemul de protecţie specială în familia de adopţie.
Specialiştii centrului vor lucra şi cu copiii care au fost adoptaţi şi au nevoie de ajutor, uneori chiar repetat, pentru a putea depăşi trauma abandonului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Centrul de Resurse pentru Adopţie va ajuta şi persoanele care doresc să adopte, cu informaţii privind documentaţia necesară, demersurile şi durata procedurilor, formare şi consiliere în adopţie.
De asemenea, specialiştii vor pregăti familiile atestate să adopte, astfel încât acestea să îşi asume în cunoştinţă de cauză rolul de părinte.
"Acest centru a apărut din dorinţa de a creşte numărul de copii părăsiţi integraţi într-o familie adoptivă, de a recrutare noi adoptatori, dar şi pentru a promova adopţia în cadrul comunităţii şi pentru a creşte competenţele specialiştilor din serviciile de adopţii. Numărul copiilor care ar putea fi adoptaţi şi care îngroaşă rândurile asistaţilor sociali creşte de la an la an, iar prin creşterea vârstei lor scad dramatic şansele să fie adoptaţi. De aceea era necesară existenţa unui centru de resursă pentru adopţie, ca o soluţie mai rapidă la problemele identificate", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei Ador Copiii, Simona Czudar.
În opinia iniţiatorilor proiectului, lipsa de transparenţă şi accesul greu la informaţii frânează procesul de adopţie a unui copil şi totodată descurajează familiile care ar putea să adopte, punându-i pe copii, prin privarea de drepturi fundamentale, în situaţii de risc major şi transformându-i în victime ale sistemului.
Organizaţia neguvernamentală menţionează că prejudecăţile în privinţa adopţiei, şi în special a adopţiei copiilor de etnie romă, cu dizabilităţi sau de vârstă mai mare, reduc numărul copiilor care sunt integraţi într-o familie permanentă.
Serviciile şi activităţile centrului vor fi furnizate în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, cu direcţii din alte judeţe şi vin ca o alternativă la ceea ce acestea oferă deja copiilor şi familiilor, în acest domeniu.
În cadrul centrului din Timişoara vor fi organizate şi conferinţe specializate, cursuri pentru dezvoltarea capacităţilor parentale şi se vor constitui grupuri de suport pentru copii şi părinţi, aceştia din urmă fiind asistaţi inclusiv pentru a dezvălui adopţia copilului.
Centrul va avea ca scop şi monitorizarea şi îmbunătăţirea competenţelor specialiştilor din sistemul de protecţie specială şi cel de adopţie.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20