- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din ţară, înfiinţat la Cluj
Primul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din România a fost inaugurat, vineri, la Cluj-Napoca, aici urmând să fie făcute, în următorii ani, transplanturi pancreatice şi hepatice, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Managerul Institutului Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din Cluj, Mihai Mleşniţe, a declarat că înfiinţarea acestuia înseamnă recunoaşterea activităţii medicale de tradiţie în ceea ce priveşte gastroenterologia şi hepatologia.
"Înfiinţarea Institutului Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie «Octavian Fodor», primul de acest fel din România, este recunoaşterea a ceea ce s-a făcut în ultimii ani în domeniul gastroenterologiei şi al hepatologiei, a tradiţiei de la Cluj. Planurile noastre sunt legate de a continua performanţa care există în momentul de faţă, pe partea de endoscopie, de imagistică-ecografie, chirurgie, şi dorim să ajungem în trei-patru ani şi la realizarea de transplanturi pancreatice şi hepatice. De asemenea, dorim dezvoltarea unui nucleu de cercetare şi înfiinţarea unui bloc operator şi a unei secţii de terapie intensivă", a spus Mleşniţe.
Potrivit acestuia, noul institut a fost creat prin reunirea a două colective de medici în domeniul gastroenterologiei, hepatologiei şi chirurgiei digestive, de la Clinica Medicală III şi Clinica Chirurgie III din Cluj-Napoca.
Mleşniţe a subliniat că înfiinţarea unui institut regional la Cluj este justificată şi datorită faptului că jumătate din pacienţii cu afecţiuni gastroenterologice şi hepatice care se tratau la cele două clinici provin din alte judeţe.
"Finanţarea noului institut se va face preponderent prin contractul cu CJAS, dar contăm şi pe sprijinul financiar, mai ales pe partea de investiţii, al Ministerului Sănătăţii şi al autorităţilor locale", a spus directorul institutului.
Bugetul anual al institutului va fi de circa 30-35 de milioane de lei, urmând să fie trataţi aproape 20.000 de pacienţi.
La inaugurarea institutului au participat, printre alţii, prefectul de Cluj, Florin Stamatian, primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, mitropolitul Clujului, IPS Andrei, parlamentari din judeţ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
Franţa dă semnale că ar putea ignora mandatul de arestare al CPI pentru Netanyahu
-
Bolojan: Înainte de a face o reformă a statului trebuie făcută o reformă a lumii politice
-
Lituania, disponibilă să trimită militari în Ucraina şi avertizează asupra atacurilor hibride ruseşti
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO