- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Primul spital mobil din România, în dotarea Ministerului Sănătăţii
Prima unitate mobilă de primiri urgenţe, o maşină care are în dotare tot ceea ce este necerar unui spital mobil şi aparatură pentru descarcerări dificile, a intrat, duminică, în dotarea Ministerului Sănătăţii.
Autovehiculul este primul care poate fi trimis să interină în caz de dezastre, urmând ca alte trei să fie achiziţionate de autorităţile sanitare până la sfârşitul lunii februarie a anului viitor. Două maşini vor fi repartizate la Bucureşti, una la Iaşi şi o alta la Craiova.
Preţul unei maşini astfel echipate este de 320 de mii de euro. Modul de utilizare şi condiţiile în care va interveni maşina pentru intervenţie la dezastre va fi reglementat printr-un act normativ care va fi elaborat în comun de Ministerul Sănătăţii Publice şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
MSP va avea patru astfel de ambulanţe repartizarte în centre regionale, respectiv două în Bucureşti şi câte una în Iaşi şi Craiova. La Târgu Mureş există deja un spital mobil de acelaşi tip donat de Vodafone, a declarat cu aceeaşi ocazie, subsecretarul de stat Raed Arafat.
Duminică, pe platoul din faţa MIRA a fost instalat un astfel de spital în doar 15 minute. La evaniment au participat, pe lângă ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu şi subsecretarul de stat Raed Arafat, general Vladimir Secară - şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Aurel Udor - şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, cât şi Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.
Ministrul Sănătăţii a predat cheia unităţii mobile generalului Aurel Udor.
Tot duminică, au fost preluate primele zece ambulanţe de tip B cu tracţiune integrală, dotate pentru a putea interveni cu un echipaj format din medic, asistent şi paramedic.
Până la sfârşitul anului vor fi livrate 50 de astfel de ambulanţe, din cele 250 achiziţionate de Ministerul Sănătăţii Publice, o maşină costând aproximativ 80 de mii de euro pentru că echipamentul medical din dotare este foarte complex. Toate maşinile de acest tip vor intra în dotarea serviciilor de ambulanţă şi a SMURD până la jumătatea anului viitor. "Maşinile vor avea chipamente care să permită transmiterea către spital unor analize, cum ar fi electrocardigrama, unde vor fi evaluate şi de unde vor fi transmise rapid istrucţiuni pentru abordarea terapeutică a cazului respectiv", a mai spus Arafat.
Pe parcursul anului în curs, au fost încheiate procedurile pentru achiziţionarea unui număr de 1.500 de ambulanţe, investiţia totală fiind de 503.397.131 de lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO