- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.07.2011, 14:01)
- Aurelia Alexa , Ioan Dornescu , Aurelia Alexa , Ioan Dornescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate, inaugurat în prezenţa Elenei Udrea - FOTO
Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat, joi, în prezenţa ministrului Turismului Elena Udrea şi a conducerii RATB, costurile de închiriere ale autobuzelor ridicându-se la circa 60.000 de euro pentru trei luni.
Urmărește
2209 afișări
Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate, inaugurat în prezenţa Elenei Udrea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Autobuzele supraetajate închiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanţa au început să circule joi pe traseul turistic cuprins între Piaţa Presei şi Piaţa Unirii, costurile acestui proiect fiind suportate de RATB şi de Ministerul Turismului.
Ministrul Elena Udrea a declarat în timpul traseului că are convingerea că acest program va fi un succes, iar dacă acest lucru se va întâmpla el ar putea fi extins şi în alte oraşe.
"Acest tip de autoturisme trebuie să circule şi în alte oraşe şi dacă primăriile ne vor solicita ajutorul noi le vom sprijini", a declarat Udrea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Aceasta a precizat că toate costurile care ţin de promovarea programului vor fi suportate de către Ministerul Turismului, care va face mai multe pliante şi broşuri, iar costurile de închiriere care s-au ridicat la aproximativ 60.000 de euro sunt suportate de către RATB.
Ministrul Turismului a spus că a călătorit aproape în toate oraşele din Europa în care a fost, cât şi în SUA, cu acest tip de autobuze şi că este mulţumită că acum şi Bucureştiul are acest tip de transport.
La rândul său, directorul general al RATB, Adrian Criţ, a declarat că începând de săptămâna viitoare autobuzele vor fi dotate şi cu căşti la care turiştii vor putea să asculte, în limbile română, engleză şi cel mai probabil şi franceză, explicaţii privind obiectivele turistice pe care le văd.
Potrivit lui Criţ, momentan autobuzele supraetajate au fost închiriate pentru trei luni dar dacă va exista o cerere suficient de mare programul ar putea fi extins pentru mai multe luni. De asemenea, directorul RATB a declarat că şi-ar dori ca anul viitor regia să achiziţioneze propriile autobuze supraetajate dacă se va constata că programul are succes.
Autobuzele supraetajate vor circula între orele 10.00 şi 22.00, la intervale de 15 minute, iar traseul, care va fi parcurs în aproximativ 50 de minute, va avea o lungime de 15,4 kilometri şi 14 staţii, a anunţat RATB, miercuri, într-un comunicat de presă.
Autobuzele vor merge pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, apoi din nou prin Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Presei.
Pe traseul turistic sunt Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.
Costul unui bilet va fi de 25 de lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii care au sub şapte ani, însoţiţi de adulţi, nu vor avea nevoie de bilet. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi poate fi cumpărat din autobuzele turistice.
Reprezentanţii RATB au precizat că noua linie turistică face parte din proiectul "Bucharest City Tour", implementat împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe