Prima pagină » Social » Funar propune interzicerea utilizării E-urilor nocive sănătăţii în alimente

Funar propune interzicerea utilizării E-urilor nocive sănătăţii în alimente

PRM a depus în Parlament un proiect de lege privind interzicerea utilizării E-urilor nocive sănătăţii în pâine şi produse de panificaţie, carne şi produse din carne, dulciuri, băuturi răcoritoare şi alcoolice.
Funar propune interzicerea utilizării E-urilor nocive sănătăţii în alimente
14 sept. 2007, 12:04, Social

Iniţiatorul propunerii, senatorul Gheorghe Funar, a declarat că România este singura ţară membră a UE care nu are o legislaţie privind interzicerea utilizării acestor substanţe în alimente.

"O seamă de produse cum ar fi pâinea şi produsele de panificaţie, carnea şi produsele din carne, dulciuri, băuturi răcoritoare şi alcoolice sunt produse şi conţin o cantitate necontrolată de E-uri, de substanţe nocive şi toxice pentru organism. Am constatat că în România nimeni nu controlează cantitatea de substanţe nocive din alimente, că nu există aparatură pentru o asemenea verificare şi că nu se verifică nici E-urile din alimentele importate", a afirmat Funar.

Proiectul prevede interzicerea folosirii E-urilor nocive sănătăţii, importul şi comercializarea de alimente care conţin astfel de compuşi. "Lista cu E-urile nocive se stabileşte şi este mediatizată de Guvern", se precizează în proiectul depus.

Potrivit lui Funar, încălcarea prevederilor acestei legi se asimilează infracţiunii de trafic de substanţe nocive şi se pedepseşte cu închisoare între 3 şi 15 ani.

"Evit produsele pe care scrie E-uri şi despre care am aflat că sunt cancerigene, în special E-621 şi E- 211", a spus Gheorghe Funar.