Principalele trasee turistice din masivul Bucegi au fost refăcute

Salvamontiştii din Buşteni au refăcut principalele trasee turistice din masivul Bucegi, care au fost redeschise după ce, timp de jumătate de an, accesul turiştilor a fost interzis pe aceste trasee din cauza pericolelor la care s-ar fi expus.

Urmărește
258 afișări
Imaginea articolului Principalele trasee turistice din masivul Bucegi au fost refăcute

Principalele trasee turistice din masivul Bucegi au fost refăcute (Imagine: Mediafax Foto)

Salvamontiştii din Buşteni au refăcut recent principalele trasee montane din Bucegi, situate la altitudini joase, urmând ca traseul de mare altitudine care face legătura între Babele şi Buşteni să fie refăcut după ce se topesc zăpezile de pe crestele munţilor.

Potrivit lui George Cotinghiu, de la Salvamont Buşteni, traseele care au fost reabilitate sunt cele care fac legătura între staţiunea Buşteni şi zonele Poiana Izvoarelor, Poiana Coştilei, Cascada Urlătoarea şi Gura Diham.

Lucrările de refacere a acestor trasee au constat în înlocuirea podeţelor cu unele noi, degajarea zonelor în care au căzut copaci, refacerea marcajelor pe copaci, stâlpi şi plăcuţe indicatoare, precum şi refacerea "mâinii curente" – bara metalică de pe marginea potecilor, care serveşte drept sprijin în zonele greu accesibile.

George Cotinghiu a precizat că, după ce vremea se va mai încălzi, iar zăpada de la altitudini mari se va topi, salvamontiştii vor începe şi refacerea traseului de mare altitudine Babele – Vârful Omu – Creasta Bucşoiului – Buşteni, care este unul dintre cele mai circulate trasee de vară şi care nu a mai fost refăcut de mai bine de zece ani.

Traseele montane au fost redeschise turiştilor după ce, începând cu 1 noiembrie, acestea cu fost complet interzise. Oficial, aceste trasee au fost redeschise la începutul lunii mai, însă şi după această dată, în special în perioada minivacanţei de 1 mai, salvamontiştii au interzis accesul turiştilor neechipaţi corespunzător.

De altfel, salvatorii montani le recomandă celor care vor să facă drumeţii pe munte să nu intre pe aceste trasee decât în cazul în care sunt echipaţi corespunzător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici