Principalul suspect în cazul spargerii sucursalei din Floreşti a Băncii Transilvania s-a sinucis

Principalul suspect în cazul spargerii sucursalei din Floreşti a Băncii Transilvania, Banyai Tibor, s-a sinucis, duminică, în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Principalul suspect în cazul spargerii sucursalei din Floreşti a Băncii Transilvania s-a sinucis

Principalul suspect în cazul spargerii sucursalei din Floreşti a Băncii Transilvania s-a sinucis

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Raluca Seucan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că principalul suspect în cazul spargerii de la sucursala Floreşti a Băncii Transilvania, Banyai Tibor, s-a sinucis, duminică, în arestul IPJ Cluj, cu o curea de la geanta în care îşi ţinea lucrurile personale.

Potrivit sursei citate, Banyai Tibor stătea singur în camera de detenţie.

Banyai a lăsat două bileţele către prietena sa în care îţi anunţa intenţia, dar nu îşi justifică gestul.

Suspectul în cazul spargerii din ianuarie de la sucursala Floreşti a Băncii Transilvania a fost reţinut, în data de 31 ianuarie, pentru 24 de ore, de poliţiştii clujeni, după ce acesta s-a predat susţinând că este nevinovat.

Tibor Banyai a fost audiat timp de două ore la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

După audieri, Anatol Pânzaru, avocatul lui Banyai, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că Banyai s-a prezentat la cabinetul său şi împreună s-au dus la Parchet pentru a clarifica situaţia.

"Clientul meu s-a prezentat benevol fără să fie obligat în faţa organelor de poliţie. A dat declaraţii cu lux de amănute, după care s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Nu ni s-a prezentat nicio probă a vinovăţiei. El a văzut, luni, la televizor, pe când se afla la Baia Mare că este suspectul principal şi a decis să se prezinte pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Sper ca vor fi identificaţi adevăraţii vinovaţi şi Banyai îşi va continua viaţa", a spus avocatul lui Banyai.

Avocatul a mai spus că Banyai a fost sâmbătă noaptea, când se presupune că a fost spartă banca, împreună cu prietena lui la Floreşti.

"Nici eu nici clientul meu nu am vazut nicio probă. De aceea eu spun că măsura reţinerii este netemeinică.", a mai spus avocatul.

Banyai a fost prezentat apoi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, primind mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit judecătorului Octavian Chirilă, citat de cotidianul "Gandul", probele împotriva lui Banyai sunt amprentele lui Banyai pe şi în seif, declaraţiile rudelor, cărora tânărul li s-a confesat, dar şi un sms trimis iubitei lui, Kinga: "Am spart o bancă, mă omor".

Angajaţii băncii au descoperit luni dimineaţa că seiful, unde se aflau 197.000 de lei, 9000 de euro şi 3000 USD, este gol. Modul de operare a fost ingenios: autorul a pătruns în clădirea restaurantului dezafectat lipit de bancă, a decupat cu flexul peretele de rigips în dreptul seifului, l-a tăiat şi pe acesta şi a luat banii.

După emiterea mandatului de arestare, avocatul lui Banyai a susţinut că, în noaptea jafului, Banyai a câştigat 3000 de lei la o sală de jocuri mecanice, precum şi că a prezentat instanţei probe care dovedesc prezenţa clientului său în altă parte, dar judecătorii le-au ignorat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici