- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.07.2015, 17:14)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Principesa Margareta îndeamnă românii să fie alături de Crucea Roşie - FOTO
Principesa Moştenitoare Margareta îndeamnă populaţia să fie alături de Crucea Roşie, mai ales acum când lumea este într-o schimbare continuă şi rapidă, iar această organizaţie trebuie să facă faţă noilor provocări.
Urmărește
882 afișări
Principesa Margareta îndeamnă românii să fie alături de Crucea Roşie (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Principesa Moştenitoare Margareta a găzduit, sâmbătă, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, Ziua Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Biroul de Presă al Regelui Mihai I.
Evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii a 139 de ani de activitate umanitară şi a aniversării centenarului acordării înaltului patronaj de către Regina Maria Crucii Roşii Române.
Astfel, la invitaţia Principesei Margareta, preşedintele Crucii Roşii Române, angajaţi, voluntari, parteneri ai Crucii Roşii Române şi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic au marcat acest eveniment în grădina Palatului Elisabeta. Alături de Principesa Moştenitoare s-a aflat Principele Radu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
De asemenea, Principesa Margareta a oferit, în dar, Crucii Roşii Române, un portret al Reginei Maria realizat de artistul plastic Valentin Tănase.
Cu această ocazie, au luat cuvântul Principesa Margareta şi Ioan Silviu Lefter, director general al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.
Potrivit Principesei Margareta, "ca organizaţie auxiliară autorităţilor publice în domeniul umanitar, Crucea Roşie Română a contribuit remarcabil, în anul 2014, la ajutorarea persoanelor aflate în suferinţă".
"Am încercat, prin toate mijloacele pe care le deţinem, să ne îndeplinim misiunea. Resurse umane, corturi, adăposturi de iarnă, alimente de primă necesitate au fost mobilizate pentru a acorda ajutor victimelor inundaţiilor, pentru a oferi un trai decent persoanelor vulnerabile, bătrânilor aflaţi în nevoie, copiilor proveniţi din familii cu venituri mici şi, în general, tuturor celor care ne-au solicitat sprijinul. Cu ajutorul voluntarilor noştri instruiţi, antrenaţi şi hotărâţi să salveze sau să îmbunătăţească viaţa semenilor de oriunde, Crucea Roşie răspunde de fiecare dată cu promptitudine în caz de urgenţă. Oamenii pot conta pe noi. Am făcut dovada că oferim un ajutor concret. Emblema noastră garantează servicii de calitate, care sunt acordate voluntar, imparţial şi neutru", spune Principesa Margareta.
Aceasta precizează că prezenţa Familiei Regale alături de Crucea Roşie Română este o realitate istorică, respectată de societatea românească. "Sunt sigură că vom putea acţiona, în anii care vor veni, în spiritul Valorilor Fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. O perioadă lungă de timp activitatea organizaţiei s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinară activitate caritabilă în timpul Primului Război Mondial. Regina Elisabeta, Regina Elena şi Regina Ana au avut, în diferite epoci, propria lor participare la război şi o activitate medicală susţinută, pentru tratarea răniţilor, şi o activitate socială dedicată familiilor care pierduseră pe cei dragi", afirmă Principesa Margareta.
Educată în sociologie medicală, Principesa Margareta spune că a fost implicată în proiectele internaţionale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite.
"Am avut o experienţă proprie în domeniul social şi medical înainte de anul 1989, dar mai ales după venirea în România, acum 25 de ani. La Adunarea Generală a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din anul 1915, Regina Maria, sub al cărui patronaj se afla Crucea Roşie la acea vreme, a adresat românilor următorul mesaj: 'Crucea Roşie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca şi în război, nu trebuie să piară. Cu toţii, de la mic la mare, să o sprijinim cu evlavie, cu însufleţire, cu nesfârşită dragoste'. Chemarea Reginei Maria a străbătut o sută de ani de istorie şi este astăzi, la fel de actuală ca şi atunci. Este rândul meu să relansez acest apel şi să îndemn populaţia să fie alături de Crucea Roşie, mai ales acum când lumea este într-o schimbare continuă şi rapidă, iar Crucea Roşie Română trebuie să facă faţă noilor provocări cu aceeaşi promptitudine ca şi până acum", mai spune Principesa Margareta.
Principesa Margareta a fost aleasă, pe 15 mai, preşedinte al Crucii Roşii Române, în cadrul Adunării Generale a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, care a avut loc în municipiul Braşov.
De Ziua Crucii Roşii Române sunt sărbătorite nume sonore ale istoriei şi culturii române - Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraş Dinicu, Cella Delavrancea - care au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferinţelor celor mai vulnerabile persoane.
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a fost înfiinţată în anul 1876, în timpul domniei Regelui Carol I. Organizaţia a fost susţinută, încă de la începuturi, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria şi Regina-mamă Elena s-au implicat în acţiuni umanitare ale Crucii Roşii Române.
Primul sediu al organizaţiei a fost deschis în Spitalul Colţea din Bucureşti, de un grup de oameni cu suflet nobil - Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, semnatarii actului de înfiinţare al Crucii Roşii Române.
An de an, Crucea Roşie Română a venit în sprijinul comunităţilor vulnerabile adaptându-şi răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de populaţia ţării greutăţile războiului, confuzia tranziţiei dintre diferite regimuri şi a contribuit la efortul de refacere a comunităţilor din zonele afectate de dezastre naturale.
Numai anul trecut, Crucea Roşie Română a sprijinit 272 968 de familii şi persoane singure cu alimente de bază, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi rechizite. Deşi anul trecut, România nu a fost afectată de dezastre semnificative, totuşi Crucea Roşie Română a avut 139 de intervenţii în situaţii de urgenţă precum incendii, caniculă, înzăpezire sau alunecări de teren, 30 635 de persoane beneficiind de sprijin material.
Mai mult de 30 000 de persoane localizate în zone de risc, au beneficiat de programe de pregătire pentru a şti cum să acţioneze în caz de dezastre. Peste 20 000 de persoane au fost pregătite în acordarea primului ajutor de bază.
Donarea de sânge voluntară şi neremunerată s-a situat, de asemenea în atenţia Crucii Roşii Române, astfel 3.807 persoane au donat sânge. La nivel naţional s-au derulat 179 de programe şi proiecte sociale şi 205 de proiecte şi campanii de educaţie pentru sănătate.
Prin serviciul Căutări persoane au fost soluţionate 226 de cazuri pentru restabilirea legăturilor cu familia.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe