Prinderea lui Sile Cămătaru, menţionată ca exemplu al cooperării Poliţiei Române cu cea germană

Depistarea şi reţinerea lui Sile Cămătaru a fost menţionată miercuri, cu prilejul unei întâlniri dintre reprezentanţii IGPR şi cei ai Poliţiei Judiciare Federale din Germania, drept exemplu al cooperării rapide şi eficiente dintre Poliţia Română şi cea germană.

Urmărește
183 afișări
Imaginea articolului Prinderea lui Sile Cămătaru, menţionată ca exemplu al cooperării Poliţiei Române cu cea germană

Sile Cămătaru (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), noul şef al Poliţiei Române, chestorul principal de poliţie Petre Tobă, a avut o întâlnire oficială cu Jörg Ziercke, preşedintele BKA (BundesKriminalamt) - Poliţia Judiciară Federală a Germaniei.

"Referindu-se la activitatea Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, partea germană a apreciat faptul că această structură are în prezent capacitatea de a coopera rapid şi eficient, utilizând instrumente Schengen, ceea ce permite schimbul de date şi informaţii în timp util. În acest context, s-a menţionat depistarea şi reţinerea recentă, de către autorităţile germane, la solicitarea Poliţiei Române, a unui urmărit internaţional, în numai patru ore de la implementarea în sistemul integrat Schengen", se arată în comunicat.

Oficiali din IGPR au confirmat, pentru MEDIAFAX, că exemplul invocat este cel al prinderii interlopului Sile Cămătaru, pe autostrada Frankfurt-Passau din Germania. Potrivit IGPR, Cămătaru, dat în urmărire internaţională sâmbătă seara, a fost prins în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30. "Magistraţii germani au confirmat mandatul de urmărire internaţională, urmează procesul de extrădare", au mai spus sursele citate.

Tot la întâlnirea de miercuri, desfăşurată la sediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din IGPR, preşedintele BKA a apreciat modul în care Poliţia Română acţionează preventiv în sensul limitării actelor infracţionale, care ar putea fi săvârşite de către cetăţenii români în Germania, se arată în comunicatul IGPR.

"Preşedintele BKA a propus demararea unor analize comune pe cazuri operative, de interes reciproc, cât şi în ceea ce priveşte structurile infracţionale din Germania şi România pentru prevenirea situaţiilor deosebite, lansând totodată ideea organizării unor stagii de pregătire pentru poliţiştii germani în România şi a celor români în Germania", se mai menţionează în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici