Printre cei trei avocaţi audiaţi pentru înşelăciuni imobiliare sunt Sever Teodorescu şi Alecu Sichitiu

Printre cei trei avocaţi din Baroul Bucureşti audiaţi, joi, de procurorii DIICOT-Bucureşti sunt Sever Teodorescu şi Alecu Sichitiu, a declarat apărătorul lui Sichitiu, la ieşirea din sediul instituţiei.

Urmărește
1327 afișări
Imaginea articolului Printre cei trei avocaţi audiaţi pentru înşelăciuni imobiliare sunt Sever Teodorescu şi Alecu Sichitiu

Avocatul Sever Teodorescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti a venit, însoţit de avocat, şi un bărbat care în 2008 a cumpărat un apartament de la membrii grupării de înşelăciuni imobiliare.

Daniel Gâdescu a declarat, la ieşirea din sediul DIICOT-Bucureşti, că joi dimineaţă s-a trezit cu forţele de intervenţie la uşă şi că a fost audiat de procurori în acest caz. Bărbatul le-a spus procurorilor că nu şi-a dat seama niciun moment că actele apartamentului pe care l-a cumpărat sunt falsificate, menţionând că a fost al treilea cumpărător al acelui imobil.

El a precizat că a plătit 110.000 de euro pentru acel apartament, pe care l-a găsit prin cunoştinţe, şi că s-a constituit parte civilă în acest dosar. Bărbatul a mai spus că are o firmă care se ocupă de schimb valutar şi că a preferat să caute singur casă pentru a nu plăti comision la agenţia imobiliară.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în afara celor trei avocaţi duşi la audieri în urma percheziţiilor de joi, va mai fi adus şi un al patrulea avocat.

Totodată, sursele citate au precizat că vor mai răspunde în faţa procurorilor un notar public, doi funcţionari de la Cadastru şi Carte Funciară Sector 1, în acest caz mai fiind implicat şi un poliţist.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost aduse şi bunurile ridicate în urma percheziţiilor din Capitală, printre care documente şi aparatură, care vor fi analizate de anchetatori.

Avocatul Sever Teodorescu, care i-a apărat în mai multe rânduri pe membrii clanului "Gemenii", a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în decembrie 2009, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut bani pentru a interveni pe lângă judecători într-un dosar penal, el fiind prins în flagrant delict în timp ce primea 5.000 de euro.

Alecu Sichitiu l-a apărat pe Cătălin Mavriche, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea lui Mihai Pârvu, zis Caiac, un cunoscut interlop craiovean. În 2008 acesta şi-a depus candidatura pentru funcţia de decan al Baroului Bucureşti, însă i-a fost respinsă.

Anchetatorii au făcut, joi, 47 de percheziţii domiciliare în Bucureşti pentru prinderea membrilor unei grupări de înşelăciuni imobiliare, în urma cărora au dus la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, pentru audieri, 45 de persoane.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti, 25 de persoane sunt acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals şi uz de fals.

Dintre învinuiţi, trei sunt avocaţi în cadrul Baroului Bucureşti, unul este arhivar şef la Serviciul de Carte Funciară al Sectorului 1 Bucureşti, iar unul este director coordonator al unei unităţi bancare, se arată într-un comunicat de joi al DIICOT.

Membrii grupului infracţional întocmeau acte false de proprietate pentru terenuri şi clădiri nelocuite sau aflate în degradare, apoi identificau "potenţiali clienţi", cărora le vindeau, fără să fie de fapt adevăraţii proprietari ai imobilelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici