Prinţul Charles lansează la Sibiu cel mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa

Prinţul Charles a venit, luni, la Sibiu, unde lansează cel mai mare proiect transfontalier de reîmpădurire din Europa.

Urmărește
7173 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles lansează la Sibiu cel mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa

Prinţul Charles lansează la Sibiu cel mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa

Alteţa Sa regală Prinţul de Wales a ajuns la Sibiu cu puţin înainte de ora 16 şi participă, la Sala Thalia, la lansarea celui mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa, „SUPERB”.

În cadrul discuţiilor va fi prezentat un nou studiu ştiinţific şi de politici publice privind biodiversitatea pădurilor.

Prinţul Charles nu a făcut declaraţii la sosirea la Sala Thalia, unde a fost întâmpinat de directorul Filarmonicii, Cristian Lupeş.

Evenimentul deschis de Prinţul Charles, „ThinkForest” combină discursuri inspiraţionale, prezentări de descoperiri ştiinţifice, discuţii şi muzică şi mâncare tradiţionale româneşti pentru a sărbători curentul de refacere a biodiversităţii pădurilor şi de promovare a bioeconomiei circulare în beneficiul oamenilor şi al planetei.

Coordonat de European Forest Institute, proiectul implică peste 100 de organizaţii de ştiinţă şi practică forestieră din 20 de ţări diferite şi include 12 situri demonstrative de restaurare la scară largă a pădurilor din Europa. Unul dintre situri este situat în România, în Munţii Carpaţi, şi este dezvoltat în colaborare cu The Circular Bioeconomy Alliance (Alianţa pentru Bioeconomie Circulară) înfiinţată de Prinţul de Wales.

În cadrul evenimentului va fi prezentat şi un nou studiu ştiinţific şi de politici publice privind biodiversitatea pădurilor din Europa. Realizat de un grup de oameni de ştiinţă din 10 ţări europene, studiul oferă factorilor de decizie, precum şi managerilor de păduri şi peisaj, o mai bună înţelegere a subiectului complex al biodiversităţii în contextul pădurilor europene.

La eveniment participă, alături de ASR şi dr. Elisabeth Pötzelsberger, de la European Forest Institute, prof. Bart Muys, de la Universitatea din Leuven, Belgia, prof. Laura Bouriaud, de la Universitatea Ştefan cel Mare, Suceava, România, Christophe Dürr, şef de secţie la Oficiul Federal pentru Mediu, Elveţia şi Barbara Promberger, de la Fundaţia Conservare Carpathia, România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici