- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.02.2013, 19:27)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Priorităţile Ministerului Sănătăţii în oncologie: Regândirea programului, prevenţia primară şi depistarea precoce
Priorităţile Ministerului Sănătăţii în oncologie vizează regândirea programului naţional, cu accent pe partea de educaţie, prevenţia primară şi depistarea precoce a bolii, dar şi realizarea unui registru naţional având ca scop creşterea echităţii în accesul la servicii de diagnostic şi tratament.
Urmărește
502 afișări
Priorităţile Ministerului Sănătăţii în oncologie: Regândirea programului, prevenţia primară şi depistarea precoce (Imagine: Shutterstock)
Potrivit Ministerului Sănătăţii (MS), 2013 va fi un an de reorganizare a Programului naţional de oncologie şi de reînnoire a parteneriatelor cu asociaţiile bolnavilor cronici.
Într-un comunicat remis luni MEDIAFAX, Ministerul Sănătăţii asigură bolnavii de cancer că, în 2013, programul naţional de oncologie figurează între priorităţile şi obiectivele acestui an. De altfel, primul parteneriat pe care ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, l-a semnat în cel de-al doilea mandat al său este cel cu pacienţii cu boli cronice, inclusiv cu afecţiuni oncologice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Cancerul reprezintă o problemă importantă de sănătate publică în România, a cărei abordare a fost, până în prezent, destul de fragmentară. Având în vedere numărul în creştere al cazurilor noi de îmbolnăvire, atât în România, cât şi la nivel mondial, Ministerul Sănătăţii şi-a stabilit ca prioritate regândirea Programului naţional de oncologie, cu accent pe partea de educaţie, prevenţie primară şi depistare precoce (screeningul organizat)", se arată în comunicat.
În condiţiile în care nu toate formele de cancer pot fi prevenite, Ministerul Sănătăţii se va îndrepta cu prioritate către formele cu potenţial prevenibil, cum ar fi cancerul de col uterin, de sân şi cel colorectal, prin acţiuni de screening.
"De asemenea, anul acesta, se va continua dezvoltarea Registrului de cancer şi se va urmări creşterea echităţii în accesul la servicii de diagnostic şi tratament prin asigurarea infrastructurii institutelor/ centrelor oncologice regionale în zonele deficitare", a declarat Adrian Pană, secretar de stat în MS, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului.
Astfel, în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura medicală, anul acesta, Ministerul Sănătăţii va completa lucrările de la Institutul Regional de Oncologie de la Iaşi, un centru important pentru tratarea bolnavilor cu afecţiuni oncologice, în special din regiunea Moldovei. De asemenea, MS va continua investiţiile pentru creşterea accesului pacienţilor la serviciile de radioterapie de calitate şi la cele de paliaţie. În planul Ministerului Sănătăţii mai există organizarea unei subcomisii cu specialitatea oncopediatrie, dar şi îmbunătăţirea politicilor de resurse umane, pentru asigurarea personalului necesar formării unor echipe interdisciplinare, în vederea diagnosticării şi tratamentului bolnavilor oncologici, se mai arată în comunicat.
Ministerul Sănătăţii mai precizează că va încuraja parteneriatele care vor aduce proiecte concrete de dezvoltare a acestui sector, inclusiv prin atragerea fondurilor europene.
Potrivit datelor statistice, în România sunt diagnosticate anual peste 70.000 de cazuri noi de cancer.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe