Pro şi contra muncii temporare! De ce vor patronii contracte cu durată determinată?

În contextul iminentei modificări a Codului Muncii, extinderea contractelor cu durată determinată dă naştere, de departe, celor mai aprige dispute între partenerii sociali. În timp ce sindicatele susţin că aceasta va fi o formă de exploatare a angajaţilor, patronii şi firmele de plasare de forţă de muncă spun că facilitarea încheierii de contracte temporare va conduce la crearea de noi locuri de muncă şi la reducerea şomajului.

Urmărește
32 afișări
Imaginea articolului Pro şi contra muncii temporare! De ce vor patronii contracte cu durată determinată?

Pro şi contra muncii temporare! De ce vor patronii contracte cu durată determinată? (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Şapte companii care activează pe piaţa serviciilor de resurse umane au înfiinţat Asociatia Română a Agenţilor de Muncă Temporara (ARAMT), organizaţie non-profit, care are ca principal obiectiv flexibilizarea condiţiilor de acces pe piaţa muncii şi crearea de noi locuri de muncş, sprijinind includerea în legislaţia muncii a prevederilor europene care reglementează domeniul muncii temporare.
Potrivit acestora, în 2009, contractele de munca încheiate pe perioadă deteminată reprezentau doar 1% din totalul contractelor din România, în condiţiile în care la nivel european, numărul acestora depăşeşte 13,5%. Cea mai apropiată ţară de situaţia României este Estonia, cu o rată de penetrare a muncii temporare de 2,5%.
Citeşte mai multe despre contractele cu durată determinată pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici