Problema demografică a Chinei. Numărul animalelor de companie din mediul urban depăşeşte numărul copiilor sub 4 ani

  • Potrivit Goldman Sachs, populaţia urbană de animale de companie din China va depăşi în acest an numărul copiilor sub patru ani.
  • Astfel va fi creată o industrie puternică pentru hrana animalelor de companie până la sfârşitul deceniului.
Urmărește
8142 afișări
Imaginea articolului Problema demografică a Chinei. Numărul animalelor de companie din mediul urban depăşeşte numărul copiilor sub 4 ani

Analiza Goldman se înscrie într-o recalculare mai amplă de către investitori a impactului provocării demografice a Chinei, pe măsură ce populaţia generală scade, cu o cohortă tot mai mare de vârstnici şi o natalitate în scădere, notează Financial Times.

"Ne aşteptăm să vedem un impuls mai puternic în ceea ce priveşte deţinerea de animale de companie, pe fondul unei perspective relativ mai slabe a ratei natalităţii şi a unei penetrări mai mari a animalelor de companie în gospodării din partea generaţiei tinere", a scris Valerie Zhou, analistul Goldman Sachs care a condus raportul.

În 2017, în China existau 90 de milioane de copii cu vârste cuprinse între zero şi patru ani, potrivit raportului Goldman Sachs, care citează datele Biroului Naţional de Statistică, comparativ cu estimarea de 40 de milioane de pisici şi câini ca animale de companie în mediul urban.

Banca americană estimează că, în acest an, aceste cifre sunt la egalitate la aproximativ 58 de milioane, iar până în 2030 China va avea mai mult de 70 de milioane de animale de companie urbane şi mai puţin de 40 de milioane de copii cu vârsta sub patru ani.

"Menţinerea unei relaţii cu un animal de companie este mult mai ieftină şi mai puţin dificilă decât menţinerea relaţiilor între oameni", a declarat Laura Luo, în vârstă de 30 de ani, care lucrează în învăţământ în Chengdu.

În scenariul de bază al Goldman, industria hranei pentru animale de companie din China va creşte cu o rată anuală de 8%, de la nivelul de 51 miliarde Rmb din 2023 (7,1 miliarde de dolari) la 63 miliarde Rmb în 2030 (8,8 miliarde de dolari), însă, conform celei mai optimiste prognoze, ar putea chiar să se dubleze şi să ajungă până la 15 miliarde de dolari.

Rata căsătoriilor a atins un minim record în 2022, la 6,8 milioane de căsătorii, cel mai mic nivel din 1986 încoace, potrivit datelor publicate în 2023. Rata de fertilitate a Chinei, care este deja una dintre cele mai scăzute din lume, se estimează că a scăzut la un nivel minim record de 1,09 în 2022, potrivit presei de stat.

Costurile ridicate pentru îngrijirea copiilor şi faptul că trebuie să îşi întrerupă cariera au descurajat multe femei să aibă copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici