Procedura de infringement împotriva României în cazul 112, închisă

CE a decis, joi, închiderea procedurii de infringement împotriva României în cazul numărului de urgenţă 112, după ce Bucureştiul a confirmat că serviciile de urgenţă au în prezent acces la informaţia de localizare, care le permite să repereze rapid victimele accidentelor, pentru toate apelurile.

Urmărește
15791 afișări
Imaginea articolului Procedura de infringement împotriva României în cazul 112, închisă

Procedura de infringement împotriva României în cazul 112, închisă (Imagine: Mediafax Foto)

CE a decis, joi, închiderea a cinci proceduri de sancţionare a neîndeplinirii obligaţiilor, după ce statele membre în cauză - Bulgaria, România, Slovacia, Luxemburg şi Cipru - au luat măsuri la nivel naţional pentru remedierea problemelor, informează Executivul comunitar.

Comisia a închis, de asemenea, procedurile în cazurile României şi Slovaciei, unde nu era disponibilă informaţia de localizare a celor care apelau 112.

Potrivit CE, România a confirmat recent că serviciile de urgenţă au în prezent acces la informaţia de localizare, care le permite să repereze rapid victimele accidentelor, pentru toate apelurile efectuate de pe telefoanele mobile.

Acțiunea împotriva Slovaciei a fost închisă după ce Curtea Europeană de Justiţie s-a pronunţat în favoarea Comisiei. În urma acestei hotărâri, Slovacia a implementat, în fine, măsurile necesare pentru funcţionarea eficientă a serviciilor de localizare a apelanţilor.

Potrivit sursei citate, serviciul european unic de urgenţă 112 a devenit pentru prima dată disponibil pe tot teritoriul UE în decembrie 2008, când cetăţenii au putut suna la acest număr de la orice telefon din Bulgaria, ultimul stat membru în care serviciul nu era încă operaţional.

Drept urmare, Comisia a închis procedura lansată în octombrie 2007 privind neîndeplinirea de către Bulgaria a obligaţiilor comunitare legate de punerea la dispoziţie a numărului unic 112.

Comisia a mai închis şi o procedură împotriva Luxemburgului în urma unei reorganizări a departamentului comunicaţiilor şi mass-media care asigură separarea structurală a funcţiilor de reglementare şi administrare, în conformitate cu normele UE în materie de telecomunicaţii.

Acţiunea împotriva Ciprului, care se referea la dreptul de acces - adică posibilitatea ca autorităţile publice să acorde furnizorilor de telecomunicaţii dreptul de a-şi instala echipamentele - ţevi, cabluri, stâlpi - în locurile publice - a fost de asemenea închisă după ce autorităţile cipriote au luat măsuri spre a asigura în timp util dreptul de acces pentru instalarea reţelelor fixe.

CE a decis, joi, închiderea procedurii de infringement împotriva României în cazul numărului de urgenţă 112, după ce Bucureştiul a confirmat că serviciile de urgenţă au în prezent acces la informaţia de localizare, care le permite să repereze rapid victimele accidentelor, pentru toate apelurile.

Citeşte şi:

CE ar putea încheia procedura de infringement împotriva României pentru 112 la începutul lui 2009

CE: România rămâne printre statele care nu pot localiza apelantul la 112

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici