- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.10.2018, 16:47)
- Nicolae Oprea
Procedurtile de fertilizare in vitro, între 1.000 şi 5.000 de euro în România. Pacientă: Tratamentele au costat în total 20.000 de euro
Pacienţii din România cu probleme de fertilitate susţin că pentru procedurile de fertilizare in vitro (FIV) au cheltuit între 1.000 şi 5.000 de euro, însă sunt unii care spun că tratatamentele de după FIV pot ajunge la 20.000 de euro, se arată într-un studiu al Asociaţiei pentru Reproducere Umană.
Urmărește
1941 afișări
Pacientă care a recurs la fertilizare in vitro: Tratamentele de după au costat 20.000 de euro
„Infertilitatea este o boală, un fenomen care ia amploare constant, inclusiv la nivelul ţării noastre. Conform primului studiu de infertilitate, realizat anul acesta la iniţiativa Asociaţiei pentru Reproducere Umană din România, 54% dintre cuplurile cu diagnostic de infertilitate nu intenţionează să apeleze la proceduri de reproducere umană asistată. Dintre aceştia, 44% consideră că aceste proceduri sunt prea scumpe. Conform aceluiaşi studiu, 29% dintre românii care apelează la proceduri de reproducere umană asistată au cheltuit între 1.000 şi 3.000 de euro, iar 11% - între 3.000 şi 5.000 de euro”, se arată într-un studiu realizat de Asociaţia pentru Reproducere Umană din România.
Pe de altă parte, pacienţii care au recurs la fertilizare in vitro spun că tratamentele de după această procedură pot ajunge chiar chiar şi la suma de 20.000 de euro.
„Procedurile sunt scumpe şi este clar că ar trebui mai mult suport pentru cuplurile infertile. Sunt scumpe nu numai procedurile în sine, ci şi tratamentul care le precede. Pentru un singur copil, la noi cheltuielile cred că s-au ridicat cu totul la vreo 20.000 de euro”, a declarat Martin Ancuta, pacientă care a învins în lupta cu infertilitatea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Potrivit Asociaţiei pentru Reproducere Umană, infertilitatea poate apărea chiar dacă într-un cuplu există deja un copil, iar afecţiunea se numeşte infertilitate secundară şi apare după un an de încercări de a obţine o nouă sarcină pe cale naturală. Multe cupluri care sunt afectate de infertilitatea secundară nu mai caută rezolvarea pe cale medicală.
„Relaxarea mai mare a acestor cupluri vine din faptul că au deja un copil. Însă, în timpul perioadei care a trecut de la prima sarcină pot să apară patologii care să împiedice obţinerea celei de-a doua sarcini. Tot medicul specialist în infertilitate este cel care poate să rezolve aceste probleme, aşa încât să apară şi cea de-a doua sarcină, chiar dacă cu ajutor medical de data aceasta. Nu trebuie însă aşteptat prea mult, problemele se pot agrava în timp, şi nici nu e cazul de resemnare pentru familiile care îşi doresc mai mulţi copii”, susţine dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist în infertilitate şi director executiv al ARUR.
Speciliştii mai spun că, în tratarea infertilităţii, diagnosticul corect este esenţial, mai ales că sunt foarte multe cauze care duc la această afecţiune.
„Cel mai important lucru atunci când vine vorba despre tratarea infertilităţii unui cuplu este abordarea personalizată. Nu aplicăm acelaşi tratament pentru cupluri diferite, vedem care este problema fiecărui cuplu şi oferim tratamente unice. Diagnosticul corect este extrem de important, acesta este primul pas de la care pornim găsirea de soluţii individualizate. S-a dovedit în timp că acest lucru functionează foarte bine, mărturie stă rata de reuşită mare pe care o avem la clinică în obţinerea unei sarcini de la prima încercare”, explică prof. dr. Konstantinos Pantos, un cunoscut specialist în infertilitate din din Grecia, citat de ARUR.
În urmă cu câteva luni, ARUR a publicat un studiu potrivit căruia peste 16% din populaţia României - adică femei cu vârste între 25 şi 40 de ani şi bărbaţi cu vârste între 25 şi 60 de ani- are probleme de fertilitate. Principalele cauze de infertilitate feminină identificate de medici sunt probleme la nivelul trompelor uterine (23%), probleme la nivelul uterului (22%), endometrioză (17%), rezerva ovariană redusă (15%). Dintre cele de natură masculină identificate de medici, problemele la nivelul spermogramei conduc detaşat, cu un procent de 72%, potrivit studiului.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Camera Deputaţilor a adoptat Ordonanţa pentru cumularea pensiei speciale cu cea publică şi premierea angajaţilor ANAF
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe