Procesul în care Augustin Lazăr a contestat revocarea sa din funcţie s-a încheiat. Ce se întâmplă cu dosarul în care cere daune morale de 1 leu de la Ministerul Justiţiei

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, marţi, cererea de încetare a procesului în care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie, avocatul motivând în cerere că a încetat calitatea de procuror general a clientului său, prin pensionare. Lazăr cere în continuare daune de un leu Ministerului Justiţiei.

Urmărește
2788 afișări
Imaginea articolului Procesul în care Augustin Lazăr a contestat revocarea sa din funcţie s-a încheiat. Ce se întâmplă cu dosarul în care cere daune morale de 1 leu de la Ministerul Justiţiei

Procesul în care Augustin Lazăr a contestat revocarea sa din funcţie s-a încheiat

Procesul în care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie, înaintată de Ministerul Justiţiei, s-a încheiat, marţi, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea avocatului fostului procuror general de încetare a procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

„Admite excepţia lipsei de interes invocată de reclamant şi în consecinţă: Respinge, ca devenită lipsită de interes, cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr, în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justitiei si ministrul justiţiei”, se arată în soluţia pe scurt, publicată pe portalul instanţei.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, pe rolul instanţei a rămas spre judecare dosarul în care Augustin Lazăr solicită daune morale de un leu de la Ministerul Justiţiei şi publicarea un comunicat în care să îşi ceară scuze pentru raportul privind activitatea sa, pentru care încă nu s-a fixat un termen.

„Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia se află în continuare dosarul 231/57/2019 ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată prin apărător de către Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei, prin care reclamantul solicită anularea aceluiaşi act administrativ ce a făcut obiectul cererii de suspendare din dosarul 580/57/2018 (...). Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită de asemenea obligarea Ministerului Justiţiei la plata unor daune morale în sumă de 1 leu şi publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului”, a transmis Cosmin Muntean.

Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanşată de către Tudorel Toader în 24 octombrie 2018, iar Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, la sfârşitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie înaintată de Ministrul Justiţiei se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Ulterior, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici