Procesul în care PRM cere suspendarea hotărârii privind colegiile electorale, în 24 septembrie

Procesul în care PRM cere suspendarea Hotărârii de Guvern privind trasarea colegiilor uninominale, pentru că o consideră nelegală, începe în 24 septembrie, la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Guvernul a tergiversat răspunsul la o plângere prealabilă trimisă la jumătatea lunii august.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Procesul în care PRM cere suspendarea hotărârii privind colegiile electorale, în 24 septembrie

Procesul în care PRM cere suspendarea hotărârii privind colegiile electorale, în 24 septembrie (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem în faza unei solicitări de suspendare a executării Hotărârii de Guvern, datorită faptului că Guvernul a tergiversat în mod inadmisibil răspunsul la plângerea noastră prealabilă şi s-a ocupat să ia măsuri de natură a prejudicia grav bugetul statului şi funcţionarea organelor statului", a declarat, joi, vicepreşedintele executiv al acestei formaţiuni, Lucian Bolcaş.

El a precizat că suspendarea acestei Hotărâri de Guvern ar duce la blocarea procesului electoral, "care este construit pe colegii uninmominale nelegal alcătuite".

"Votul uninominal este suficient de discutat şi, pe măsură ce oamenii realizează în ce constă, va fi şi mai discutat, ca să fie acoperit de girul unor nelegalităţi făcute în numele unui partizanat politic", a mai susţinut Bolcaş.

PRM a depus, în 15 august, la Cabinetul premierului Călin Popescu Tăriceanu, o plângere prealabilă prin care se cere anularea Hotărârii de Guvern privind delimitarea colegiilor pentru alegerile parlamentare, pe care o consideră "profund nelegală".

La acel moment se preciza că solicitarea a fost înregistrată cu numărul 5/4546/CPT/15.08.2008, urmând ca, în funcţie de răspunsul primit, PRM să atace sau nu în instanţă, la Curtea de Apel, Hotărârea de Guvern.

Potrivit solicitării PRM, Hotărârea Guvernului 802 din 31 iulie 2008 pentru aprobarea primei delimitări a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, publicată în Monitorul Oficial 595 din 8 august 2008, este profund nelegală.

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, solicită revocarea în integralitate a actului normativ şi emiterea unei alte Hotărîri, care să respecte principiile constituţionale ale procedurilor electorale, prevederile Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale 215/2001 şi a Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, pe care Hotărîrea respectivă le încalcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici