- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procesul lui Adrian Năstase privind fondurile pentru campania din 2004, amânat
Procesul în care Adrian Năstase este acuzat de corupţie în legătură cu strângerea mascată de fonduri pentru campania electorală prezidenţială din 2004 a politicianului a fost amânat, pentru 24 martie, din cauza lipsei de apărare a unora dintre inculpaţi.
Procesul lui Adrian Năstase privind fondurile pentru campania din 2004, amânat (Imagine: Mediafax Foto)
În documentul înaintat, în 2002, de Amarie, Comisiei speciale constituite conform legii privind responsabilitatea ministerială, se arată că "din materialul probator referitor la prejudiciul creat CNM Petromin SA Constanţa şi estimat la suma de peste 300 de milioane de dolari, rezultă în mod evident că activitatea infracţională, pe cazul de speţă, a fost înlesnită direct şi de fostul ministru al transporturilor domnul Băsescu Traian, astfel că se impune extinderea cercetărilor şi efectuarea urmăririi penale împotriva acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată, prevăzută de articolul 248, indice 1, combinat cu articolul 248 din Codul penal".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Invocând articolul 24, alineatul 2, din Legea 115/1999, republicată referitor la punerea sub urmărire penală a foştilor membri ai Guvernului ca urmare a unei solicitări exprese din partea Camerei Deputaţilor, Senatului sau Preşedinţiei României, fostul procuror şef Ioan Amarie "din raţiuni de celeritate", adresează sesizarea rugând să se procedeze conform legii invocate.
Potrivit documentului, "datele din dosar atestă implicarea şi a lui Traian Băsescu, ministru al Transporturilor", încă din 1991, de la încheierea unei scrisori de intenţie cu unul din departamentele din cadrul Torvald Klaveness Group Norvegia, rezultând că această scrisoare de intenţie apare "ca un act abuziv". Acesată scrisoare de intenţie ar fi stat la baza încheierii contractului din 14 mai 1991, dintre CNM Petromin SA şi Klaveness Chatering pentru constituirea societăţii mixte petroklav Inc. Bahamas, care, printr-un alt contract, a preluat în management navele Balota, Băneasa, Barboşi, Comăneşti şi Cărbuneşti.
Pentru transferarea navelor din proprietatea CNM Petromin SA a fost emis de către ministrul Transporturilor Băsescu Traian, ordinul 457/1992 prin care "acordă dreptul de arborare a pavilionului românesc navelor Cărbuneşti, Bobâlna, Borzeşti, Balota, Bicaz, Bârlad, Callatis, Breaza, Baia de Aramă, Baia de Criş, Bujoreni şi 22 Decembrie, proprietate a companiilor subsidiare liberiene ale Petromin Overseas Inc. cu sediul în Liberia", se arată în documentul trimis de Ioan Amarie, comisiei speciale.
"În sarcina lui Băsescu Traian se reţine şi pierderea nelegală prin documente false a navei Băceşti", potrivit documentului furnizat, joi, de Năstase.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO