Procesul lui Corneliu Vadim Tudor, amânat la primul termen din cauza lipsei avocatului

Procesul în care Corneliu Vadim Tudor este judecat pentru nerespectarea unei sentinţe judecătoreşti s-a amânat marţi, după ce un colaborator al avocatului politicianului a informat că apărătorul nu se poate prezenta la instanţă şi că europarlamentarul a avut un deces în familie.

Urmărește
206 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Corneliu Vadim Tudor, amânat la primul termen din cauza lipsei avocatului

Procesul lui Corneliu Vadim Tudor, amânat la primul termen din cauza lipsei avocatului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Marţi, la primul termen al procesului, în care Corneliu Vadim Tudor este judecat pentru nerespectarea unei sentinţe judecătoreşti legat de evacuarea din sediul PRM un colaborator al avocatei liderului PRM Mariana Ştefan le-a comunicat judecătorilor că europarlamentarul nu se poate prezenta ca urmare a unui deces survenit în familia acestuia şi pe motiv că apărătorul este plecat la o judecătorie din ţară la un alt proces.

Procurorul a fost de acord cu cererea de amânare a cauzei, astfel că instanţa supremă a stabilit următorul termen de judecată pentru 29 septembrie.

În 6 aprilie, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pe liderul PRM Corneliu Vadim Tudor pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului Partidului România Mare din strada Emile Zola.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus, trimiterea în judecată a inculpatului Corneliu Vadim Tudor, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni concurente de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, ultraj (2 fapte) şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice (teza 1)", informează Parchetul ICCJ.

Potrivit surse citate, cu prilejul punerii în executare silită, la data de 4 ianuarie 2011, a unui titlu executoriu privind un imobil situat în Bucureşti, Sector 1, inculpatul Corneliu Vadim Tudor s-a împotrivit executării prin ameninţare şi exercitarea actelor de violenţă fizică împotriva executorului judecătoresc S.P.D. şi smulgerea din mâna acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.

"În aceleaşi împrejurări, inculpatul a agresat fizic şi a smuls cascheta agentului de poliţie D.M. care făcea parte din efectivele de poliţişti care au acordat sprijin legal executorului judecătoresc pentru executarea titlului executoriu. De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic şi l-a bruscat pe comisarul de poliţie V.M. care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Pe durata actului de executare inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte şi expresii, a comis acte, gesturi şi manifestări care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natură să creeze indignare şi dezaprobare. Comportamentul său a ajuns la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presă şi au produs scandal public", mai notează Parchetul ICCJ.

Poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului au scris, în cele 14 rapoarte întocmite, că "numitul Corneliu Vadim Tudor" a ameninţat "în mod direct" executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti.

Mai mult, potrivit Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor "a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici