Procesul lui Sebastian Ghiţă, amânat. CCR nu a motivat decizia privind conflictul între instituţii pe completurile specializate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, amânarea pentru 7 octombrie a dosarului în care fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă, este acuzat că i-ar fi dat mită fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, deoarece Curtea Constituţională nu a motivat decizia pe completurile specializate.

Urmărește
221 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Sebastian Ghiţă, amânat. CCR nu a motivat decizia privind conflictul între instituţii pe completurile specializate

Procesul lui Sebastian Ghiţă, amânat. CCR nu a motivat decizia privind conflictul între instituţii pe completurile specializate

Instanţa nu a procedat, luni, la audierile martorilor din dosarul în care fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă, este acuzat că i-ar fi dat mită fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, având în vedere decizia Curţii Constituţionale din 3 iulie 2019 prin care magistraţii au hotărât că există conflict între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe completurile de 3, preşedintele completului de judecată anunţând că aşteaptă motivarea Curţii.

Pe 3 iulie 2019, Curtea Constituţională a stabilit că există un conflict între Parlament şi ÎCCJ şi a anunţat că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluţionate în prima instanţă înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.

Tot în acest dosar, poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie din Prahova au fost sancţionaţi deoarece nu au adus martorii citaţi pentru audieri în dosar. „Cei de la IPJ Prahova au fost sancţionaţi disciplinar pentru neaducerea unor martori din dispoziţia instanţei supreme”, a anunţat instanţa.

Măsura aceasta a fost solicitată de judecătorul Iulian Dragomir la un termenul din 3 iunie.

Următorul termen acordat în această cauză este pentru data de 7 octombrie 2019.

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecată pe Sebastian Ghiţă si Iulian Bădescu, cu acuzaţiile de dare şi luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Potrivit DNA, în 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar a municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, sponsorizat de acesta, o finanţare nerambursabilă suplimentară din bugetul local, în valoare de 1.500.000 de lei.

Pentru alocarea finanţării, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de afacerist un imobil în Ploiesti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat doar 124.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici