- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.04.2013, 16:00)
- Valentin Anghel , Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procuror de la Parchetul Tribunalului Brăila, urmărit penal pentru favorizarea lui Boldea
Procurorul Mihaela Agheniţei de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la DNA Galaţi şi a instrumentat dosarul fostului deputat Mihail Boldea, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului, CSM încuviinţând percheziţii în cazul acesteia.
Urmărește
284 afișări
Procuror de la Parchetul Tribunalului Brăila, urmărit penal pentru favorizarea lui Boldea (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, precizează DIICOT, într-un comunicat de marţi.
Anchetatorii spun că Agheniţei este urmărită penal după ce l-a trimis în judecată pe Boldea pentru trafic de influenţă, făcând referire la un articol din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sanctionarea faptelor de coruptie, astfel încât fostul deputat să beneficieze de dispoziţiile art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecţia martorilor, potrivit cărora "persoana care are calitatea de martor (...) şi care a comis o infracţiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecăţii denunţă sau facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penala a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
La solicitarea procurorilor, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat, în 25 martie, percheziţia domiciliară şi corporală a Mihaelei Agheniţei, care a fost făcută o zi mai târziu, potrivit DIICOT.
În 29 martie, a fost încuviinţată şi percheziţia informatică asupra mediilor de stocare a datelor şi sistemelor informatice ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliul şi reşedinţa procurorului, a anunţat, tot marţi, CSM.
DIICOT informează că percheziţia informatică urmează să fie efectuată.
Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Potrivit procurorilor, inculpaţii au acţionat sub coordonarea liderului grupării, Mihail Boldea.
"Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galaţi şi Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpaţii au utilizat hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale", au precizat procurorii DIICOT.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe