Procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul reclamat de fost şef al SIE cu privire la Vîntu
Procurorii au decis, în ianuarie 2003, neînceperea urmăririi penale în sesizarea făcută de fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Cătălin Harnagea, care reclama faptul că Sorin Ovidiu Vîntu ar fi încercat să-l "elimine", au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul reclamat de fost şef al SIE cu privire la Vîntu (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)
"În 2000, am primit un raport care spunea că SO Vîntu căuta oameni în zona interlopă pentru a-i folosi în asasinate. Raportul mi-a fost înaintat fiindcă, după spusele acelui ofiţer, eram o posibilă ţintă. Am cerut unităţii care se ocupa de protecţia informativă şi operativă a SIE să cerceteze această informaţie", a declarat, pentru Evenimentul Zilei, Cătălin Harnagea.
Fostul şef al SIE susţine că în 2001, după ce s-a retras din SIE, a primit o casetă audio în care era redată o convorbire între doi indivizi care plănuiau cum să ducă la bun sfârşit un atentat împotriva sa.
"Am luat legătura cu Inspectoratul General al Poliţiei (IGP), prin Direcţia Judiciară, care a pornit o anchetă pe baza acelei probe. După care s-a sesizat şi procuratura. Ştiind de documentul din 2000 cu privire la aceeaşi speţă, le-am spus anchetatorilor să ceară SIE acel înscris, pe care îl lăsasem la unitatea de protecţie. Dar, surpriză! Cei de la Direcţia Judiciară a IGP mi-au zis că SIE declară că nu e în posesia niciunui asemenea document", a mai declarat Harnagea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Secţia de urmărire penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus, în 9 ianuarie 2003, neînceperea urmăririi penale în cazul reclamat de Cătălin Harnagea, întrucât din înregistrarea convorbirii dintre cele două persoane nu reieşeau clar cele susţinute de fostul şef al SIE.
Mai mult, martorii audiaţi şi probele strânse de procurori nu au putut dovedi cele susţinute de Harnagea.
Afirmaţiile lui Cătălin Harnagea privind eliminarea sa de către Sorin Ovidiu Vîntu vin în contextul în care omul de afaceri a fost arestat pentru că l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, preşedintele Gelsor (societate controlată în 2000 de către Vîntu-n.r.), să scape de justiţie.
Nicolae Popa a fost condamnat la 15 ani de detenţie pentru fraudarea a peste 300.000 de investitori ai FNI., el fiind prins de Interpol în 2 decembrie 2009, la Jakarta. Popa urmează să fie extrădat autorităţilor române.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO