- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorii au declarat recurs la decizia de eliberare a lui Stănculescu
Procurii Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au contestat, marţi, decizia prin care Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis eliberarea lui Victor Athanasie Stănculescu pentru un an, pentru rezolvarea problemelor de sănătate.
Victor Stănculescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Recursul se va judeca la Curtea Militară de Apel.
Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a admis, marţi, cererea lui Victor Athanasie Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani la care fusese condamnat şi a dispus ca, timp de un an, acesta să fie liber pentru a-şi rezolva problemele de sănătate, el urmând să fie eliberat imediat.
În urmă cu o săptămână, avocaţii lui Stănculescu au spus instanţei că acesta este un om foarte bolnav, două dintre bolile cele mai grave fiind cataracta, în stare avansată, precum şi probleme neurologice care i-ar putea provoca un atac vascular.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, în 29 decembrie 2008, efectuarea unei noi expertize medicale de către INML în cazul fostului general Victor Athanasie Stănculescu.
În 16 octombrie, judecătorii instanţei supreme l-au condamnat pe Victor Athanasie Stănculescu la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi la cinci ani de interzicere a unor drepturi, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. Totodată, el a mai primit şapte ani şi şase luni de detenţie pentru tentativă la omor deosebit de grav, pedeapsa fiind asociată cu patru ani de interzicere a unor drepturi. Prin contopire, Stănculescu trebuie să execute pedeapsa cea mai grea, de 15 ani, la care se adaugă şi pedeapsa degradării militare.
În perioada 17-20 decembrie 1989, la Timişoara, s-au înregistrat 72 de morţi şi 253 de răniţi, prin împuşcare. De asemenea, o femeie a fost călcată de tanc, pe Podul Decebal, iar alte 43 de persoane au fost bătute de către forţele de represiune.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO