„E un simbol al protestului nostru, ştiţi motivele. Durata rămâne de văzut. Luăm în calcul forme de protest care vor fi necesare, inclusiv suspendarea activităţii. Nu este ilegală suspendarea activităţii, este o formă de protest permisă de lege”, a declarat Romulus Varga, şef Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Ministerului Public.
Declaraţiile au fost lansate înainte de evenimentul de prezentare a bilanţului pe 2018 al Parchetului General.
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat, luni, că vor purta o banderolă, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul, în calitate de legiuitor delegat, a înţeles să modifice legile justiţiei.
Măsura va fi luată până la remedierea situaţiei, anunţă Parchetul General, într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a instituţiei.
„În ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, constituită în temeiul Hotărârii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotărât solidarizarea de principiu cu acţiunile magistraţilor împotriva adoptării O.U.G. nr. 7/2019. În acest sens procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor purta, până la remedierea situaţiei, o banderolă, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul României, în calitate de legiuitor delegat, a înţeles să modifice legile justiţiei”, potrivit sursei citate.