- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorii bucureşteni ameninţă cu proteste ca urmare a modificărilor legii salarizării
Adunarea generală a procurorilor bucureşteni a luat în discuţie, luni, iniţiativa de modificare a legii salarizării, ameninţând cu reluarea protestelor, suspendate în vara anului 2009, dacă actul normativ va cuprinde prevederi de asimilare a magistratului altei categorii decât cea judecătorească.
Procurorii bucureşteni ameninţă cu proteste ca urmare a modificărilor legii salarizării (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
"Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, întrunită luni, a luat în discuţie situaţia creată urmare iniţiativei de modificare a normelor în materia salarizării magistraţilor prin Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi Legea privind aplicarea în anul 2011 a Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Adunarea generală a procurorilor a stabilit că "Legea de salarizare nu poate cuprinde prevederi de natură a pune în discuţie statutul magistraţilor, prin asimilarea acestora personalului din cadrul altei autorităţi decât cea judecătorească, iar orice modificare a legislaţiei în materie salarială se poate face doar cu garantarea, pentru fiecare magistrat, a unui venit net lunar cel puţin egal cu cel de la 1 iunie 2010 şi a tuturor drepturilor băneşti (altele decât salariul) existente la aceeaşi dată".
"O modificare legislativă care nu ţine seama de aspectele menţionate anterior este de natură să creeze o stare de nesiguranţă în ceea ce priveşte statutul magistraţilor, cu consecinţe asupra independenţei, imparţialităţii şi obiectivităţii acestora", arată sursa citată.
În acest sens, Consiliul Europei a statuat că, deşi nicio ţară nu poate face abstracţie de capacitatea sa financiară în ansamblu, când decide ce servicii poate să susţină, sistemul judiciar are prioritate la resurse, pentru a i se da posibilitatea să funcţioneze în conformitate cu standardele stipulate de articolul 6 din Convenţia europeană privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, invocă procurorii bucureşteni.
"Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a hotărât ca, în situaţia promovării oricărei iniţiative legislative în materia salarizării magistraţilor care să nu ţină seama de cele expuse mai sus, protestul declanşat la data de 31 august 2009 şi suspendat prin hotărârea din 28 septembrie 2009 să fie reluat", se mai arată în comunicat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO