Procurorii cer arestarea unui fost primar din Pantelimon privind emiterea de titluri de proprietate
Procurorii din Cornetu cer instanţei emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru fostul primar din Pantelimon, Petruş Câmpulungeanu, şi pentru alte două persoane, într-un dosar în care se fac cercetări legat de eliberarea unor titluri de proprietate, în baza unor înscrisuri falsificate.
Procurorii cer arestarea unui fost primar din Pantelimon privind emiterea de titluri de proprietate (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)
Procurorii Parchetului Judecătoriei Cornetu au solicitat instanţei de judecată emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru fostul primar din oraşul Pantelimon, Petruş Câmpulungeanu şi pentru Felicia Filip, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereslor publice şi pentru Niculae Grecea (om de afaceri), acuzat de înşelăciune.
Cei trei au fost reţinuţi, miercuri, de procurori, informează Parchetul instanţei supreme.
Anchetatorii au stabilit că Niculae Grecea a solicitat şi a obţinut, în perioada 2005 - 2007, eliberarea a cinci titluri de proprietate pentru diferite suprafeţe de teren situate pe raza oraşului Pantelimon, folosindu-se în faţa reprezentanţilor Prefecturii Ilfov de înscrisuri falsificate, în baza cărora a obţinut titlurile de proprietate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
-
Vicepreşedintele parlamentului slovac, în vizită la Moscova. Agenda discuţiilor
Actele pentru emiterea tuturor celor cinci ordine au fost semnate de Câmpulungeanu, care la momentul respectiv ocupa funcţia de primar.
Totodată, Felicia Filip (funcţionar în cadrul Primăriei Pantelimon) a întocmit, contra unor sume de bani, documentaţia pentru trei din cele cinci ordine.
Anchetatorii au mai stabilit că cei doi, deşi cunoşteau normele legale în materie (care condiţionau eliberarea titlurilor de proprietate asupra terenurilor prin ordinul prefectului de dovedirea de către solicitant a faptului că avea, la data de 01.01.1990, în proprietate o casă de locuit, precum şi o anumită suprafaţă de teren aferentă acesteia, asupra căreia avea doar un drept de folosinţă), au acceptat toate înscrisurile falsificate depuse de Nicolae Grecea.
În acest sens, s-au întocmit referate prin care s-a atestat, în mod nereal, că Grecea figura în evidenţele primăriei (registre), ca deţinător de teren şi casă de locuit pentru toate terenurile obţinute prin ordin al prefectului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO