Procurorul Bogdan Licu, noul vicepreşedinte al CSM
Procurorul Bogdan Licu a fost ales, joi, cu unanimitate de voturi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, acesta înlocuind-o pe Graţiana Isac.
Procurorul Bogdan Licu, noul vicepreşedinte al CSM (Imagine: Mediafax Foto)
Bogdan Licu a fost singurul candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, el fiind şi singurul procuror din CSM care nu a deţinut până acum vreo funcţie în conducerea Consiliului.
Anterior, judecătorul Virgil Andreieş a fost ales, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), el fiind singurul candidat pentru această funcţie.
Potrivit Constituţiei, preşedintele şi vicepreşedintele CSM, aleşi dintre membrii Consiliului, deţin un mandat timp de un an. "Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit, dintre magistraţi", prevede articolul 133 din legea fundamentală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Până anul acesta au deţinut conducerea, în 2005, judecătorul Dan Lupaşcu, alături de procurorul Liviu Dăscălescu, apoi, în 2006, judecătorul Iulian Gîlcă, împreună cu procurorul Cristian Deliorga, care au fost urmaţi, în 2007, de judecătorul Anton Pandrea şi procurorul Dan Chiujdea, iar, în 2008, judecătorul Lidia Bărbulescu şi procurorul Graţiana Isac.
Bogdan Licu are 39 de ani, a absolvit, în 1995, Facultatea de Drept a universităţii particulare bucureştene "Spiru Haret" şi a obţinut licenţa la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj.
Este procuror din 1 decembrie 1996, atunci când a ocupat un post la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 din Capitală. În 15 iunie 1999 a devenit procuror la Parchetul Tribunalului Bucureşti, pentru ca, din 15 aprilie 2001, să conducă Secţia de Supraveghere a Urmăririi Penale de la această unitate de parchet.
Din 15 iunie până în 29 septembrie 2005 a fost detaşat la Departamentul de Luptă Antifraudă.
A participat la mai multe cursuri şi specializări în ţară, dar şi în SUA sau Belgia şi a publicat câteva lucrări în reviste de specialitate.
Este consilier pe probleme speciale al Asociaţiei Române de Luptă Anti Terorism şi este laureat al diplomei "Meritul Judiciar" clasa a V-a, care i-a fost acordată prin decret de preşedintele României, în 2002.
Este căsătorit şi are un copil născut în 2000.
Împreună cu soţia sa, procurorul Bogdan Licu deţine două terenuri în Ilfov, suprafaţa lor însumând puţin peste 3.000 de metri pătraţi. Familia Licu mai deţine şi o casă de locuit în Ilfov, dar şi trei apartamente în Bucureşti, două dintre ele cumpărate în 2008. Toate bunurile imobile ale familiei sunt deţinute de Monica Licu, aceasta fiind trecută ca titular asupra dreptului de proprietate în cazul caselor şi terenurilor.
Familia Licu mai deţine o maşină Toyota RAV 4, cumpărată în Leasing.
Soţii Licu au însă datorii semnificative la bănci, creditele însumând aproape 400.000 de euro.
Citeşte şi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO