- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (30.05.2019, 13:59)
- Florin Zafiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorul Bogdan Pîrlog şi-a depus candidatura pentru şefia Secţiei de anchetă. Primul obiectiv: desfiinţarea Secţiei/ UPDATE: A.Florea, admisă la concurs, Pîrlog, respins
Procurorul Bogdan Pîrlog, cel care a demarat dosarul împotriva jandarmilor pentru violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, a precizat, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus candidatura pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).
Urmărește
3267 afișări
Procurorul Bogdan Pîrlog şi-a depus candidatura pentru şefia Secţiei de anchetă. Primul obiectiv: desfiinţarea Secţiei
UPDATE 14.00 A.Florea, admisă pentru participarea la concursul pentru şefia Secţiei de anchetă. Pîrlog, respins
Procurorii Adina Florea şi Sorin Iasinovschi întrunesc condiţiile legale de participare la concursul pentru numirea în funcţia de şef al Secţiei de anchetare a magistraţilor, în timp ce Bogdan Pîrlog a fost respins deoarece nu are vechimea de 18 ani în funcţia de magistrat, arată CSM.
Consiliul Superior al Magistraturii informează că procurorii Adina Florea şi Sorin-Eugen Iasinovschi au fost admişi pentru participarea la selecţia pentru şefia Secţiei Speciale deoarece aceştia întrunesc condiţiile legale necesare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Bogdan Pîrlog a fost respins deoarece nu deţine vechimea efectivă de 18 ani în funcţia de procuror. Primul obiectiv din proiectul depus de Pîrlog pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a fost sistarea imediată a activităţii Secţiei.
Procurorul Adina Florea este, în prezent, adjunctul Secţiei Speciale, iar Iasinovschi vine de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Potrivit CSM, Bogdan Pîrlog poate formula contestaţie în termen de 24 de ore.
În proiectul său, procurorul Bogdan Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie încalcă Constituţia. El citează rapoartele MCV, GRECO şi cel al Consiliului Europei.
Primul obiectiv din proiectul depus pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) este sistarea imediată a activităţii Secţiei.
"Obiective operaţionale pentru viitorul mandat, ţinând cont de cele expuse:
– Sistarea imediată a activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
– Sistarea imediată a activităţii procuroriilor din cadrul secţiei ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
– Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
– Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
– Sesizarea unităţilor de parchet competente a efectua urmărirea penală faţă de procurorii din cadrul secţiei, care au comis infracţiuni în activitatea desfăşurată în cadrul secţiei (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)", se arată în proiectul procurorului Bogdan Pîrlog.
Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Premierul Dăncilă nu-i demite pe miniştrii Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu, după votul din ţară şi din Diaspora: Avem nevoie de stabilitate / Nu putem aplica sancţiuni fără o analiză
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe