Procurorul Cristian Lazăr, cel care a instrumentat dosarul familiei Iohannis, se va muta de la Parchetul General

Procurorul Cristian Lazăr, de la Parchetul General, cel care a instrumentat dosarul familiei Iohannis, îşi va continua activitatea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, la cererea sa, potrivit unei hotărâri pronunţate de CSM în luna octombrie.

Urmărește
1811 afișări
Imaginea articolului Procurorul Cristian Lazăr, cel care a instrumentat dosarul familiei Iohannis, se va muta de la Parchetul General

Procurorul Cristian Lazăr, cel care a instrumentat dosarul familiei Iohannis, se va muta de la Parchetul General

Cristian Lazăr, cel care a instrumentat dosarul familiei Iohannis de la Parchetul General îşi va continua activitatea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, potrivit hotărârii pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii, în data de 16 octombrie.

Cristian Lazăr a fost numit procuror-şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2015, prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru o perioadă de 3 ani, mai arată CSM în hotărârea menţionată.

Dosarul familiei Iohannis urmează să fie repartizat altui procuror. Carmen Iohannis nu a venit, săptămâna trecută, la sediul Parchetului General, avocatul acesteia prezentându-se la unitatea de parchet pentru a-i înştiinţa pe procurori că soţia preşedintelui Klaus Iohannis nu poate veni din cauza stării de sănătate. Este pentru a doua oară când soţia preşedintelui Klaus Iohannis anunţă că nu se poate prezenta la audieri, deşi a fost citată de procurorii Parchetului General în dosarul referitor la casele din Sibiu.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis au obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, precum şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici