Procurorul Crişu, cercetat în arest la domiciliu, pentru trafic de influenţă. Decizia este definitivă

Instanţa supremă a decis ca procurorul Ştefan Crişu să fie cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a primit 2.000 de euro şi un telefon de 1.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi de la DIICOT să restituie unei persoane o maşină de lux ridicată la percheziţii.

Urmărește
160 afișări
Imaginea articolului Procurorul Crişu, cercetat în arest la domiciliu, pentru trafic de influenţă. Decizia este definitivă

Procurorul Crişu, cercetat în arest la domiciliu, pentru trafic de influenţă. Decizia este definitivă

Decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Magistraţii instanţei supreme au menţinut, astfel, sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti, în 25 mai.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 27 mai, suspendarea din funcţie a procurorului, ca urmare a faptului că a fost arestat la domiciliu.

Potrivit procurorilor DNA, începând din luna martie 2013, procurorul Ştefan Crişu ar fi pretins un telefon mobil marca Samsung Galaxy de la o persoană, denunţătoare în cauză, căreia i-ar fi promis că va interveni la procurori de la DIICOT pentru a-i fi restituit un autoturism marca Mercedes Tip CLS 350, ridicat în urma unei percheziţii. Procurorul Crişu i-ar fi cerut apoi aceleiaşi persoane, direct şi printr-un intermediar, suma de 3.000 de euro şi a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (în valoare de 600 de euro).

Ştefan Crişu a fost prins în flagrant, duminică, după ce a primit de la denunţător un telefon mobil în valoare de aproximativ 1.000 de euro şi suma de 2.000 de euro.

"Ulterior, după solicitări repetate formulate telefonic sau în diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, în data de 24.05.2015, procurorul Crişu Ştefan a primit de la persoana denunţătoare, în contul «datoriei» de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (în valoare de aproximativ 1.000 de euro) şi diferenţa valorică în echivalent bănesc (în cuantum de 2.000 de euro), pretinsă începând cu anul 2013 până în prezent", au scris procurorii în ordonanţa de reţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici