- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorul Maximilian Bălăşescu va fi cercetat în arest. Instanţa supremă i-a respins cererea de eliberare condiţionată
Procurorul Maximilian Bălăşescu va fi cercetat în continuare în arest, după ce instanţa supremă i-a respins miercuri, definitiv, cererea de eliberare condiţionată sub control judiciar.
Procurorul Maximilian Bălăşescu va fi cercetat în arest. Instanţa supremă i-a respins cererea de eliberare condiţionată (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
Instanţa supremă a judecat, miercuri, recursul făcut de procurorul Maximilian Bălăşescu împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de respingere a cererii lui privind eliberarea provizorie sub control judiciar.
Judecătorii instanţei supreme au respins recursul lui Maximilian Bălăşescu, astfel că acesta rămâne în arest.
Procurorii i-au prezentat lui Maximilian Bălăşescu actele de urmărire penală din dosarul în care este arestat preventiv pentru corupţie, magistratul urmând să fie trimis în judecată, au spus avocaţii lui Bălăşescu, la instanţa supremă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk pune CCR la zid: „Cum poate un judecător să anuleze alegerile și să nu fie dictator?”
-
Atacul din Germania. Ce ştim până acum despre atacul de la piaţa de Crăciun din Germania. Detalii despre atacator
-
Războiul din Ucraina. Dronele ucrainene lovesc adânc în inima Rusia. Trupele Moscovei avansează în regiunea Doneţk
-
Răstunare de situaţie în cazul atacului din Germania. Teroristul pare a fi anti-religie şi anti-imigraţie
Avocaţii au spus că procurorul Maximilian Bălăşescu nu mai poate influenţa la acest moment amncheta, în condiţiile în care toate probele au fost securizate şi administrate de către procurori. Ei au cerut eliberarea din arest a lui Maximilian Bălăşescu şi judecarea acestuia în stare de libertate.
În replică, procurorul de şedinţă a arătat că faptele de care este acuzat Maximilian Bălăşescu sunt grave, privite prin prisma calităţii sale de magistrat, astfel că se impune menţinerea măsurii arestării preventive a acestuia.
În ultimul cuvânt, Maximilian Bălăşescu le-a arătat judecătorilor că a muncit "enorm de mult" la dosarul vrăjitoarelor, crezând că acest caz îl "va readuce în viaţa juridică".
Procurorul Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Ilfov, a fost reţinut pentru că ar fi cerut 300.000 de euro de la un denunţător, pentru a-l cerceta pe acesta într-un dosar disjuns în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurorii DNA rezultă că, în ianuarie 2012, Maximilian Bălăşescu, în calitatea sa de procuror, a pretins de la un denunţător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranşe. În schimbul banilor, el urma să dispună ridicarea măsurărilor asiguratorii luate faţă de denunţător, într-un dosar în care acesta era cercetat, alături de alte persoane, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Totodată, procurorul urma să dispună, cu privire la acelaşi denunţător, disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală.
Maximilian Bălăşescu a fost prins în flagrant delict, în timp ce primea de la denunţător, prin intermediar, suma de 90.000 lei şi 80.000 euro.
Alături de Bălăşescu, în această cauză sunt urmăriţi penal Marian Cristian Ene şi Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mită.
Maximilian Bălăşescu ar fi negociat în toaleta Parchetului Ilfov banii pe care urma să îi primească, discuţia dintre el şi negociator fiind surprinsă de procurori într-o înregistrare ambientală care se leagă şi cu o serie de SMS-uri dintre el şi finul său Cristian Ene, potrivit unor surse judiciare.
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, în 1 februarie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Bălăşescu, precum şi a lui Marian Cristian Ene şi Marian Simirianu.
Oana Zăvoranu a fost audiată, în 16 februarie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca martor în dosarul procurorului Maximilian Bălăşescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO