Procurorul-şef al DNA Suceava, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi

Procurorul-şef al DNA Suceava, Marius Surdu, se află internat în Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, fiind transferat luni de la Spitalul Judeţean Suceava, unde fusese adus în stare de comă, a declarat marţi directorul unităţii spitaliceşti ieşene, Dumitru Filipeanu.

Urmărește
92 afișări
Imaginea articolului Procurorul-şef al DNA Suceava, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi

Procurorul-şef al DNA Suceava, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Iniţial, atât medicii suceveni, cât şi cei din cadrul SMURD Iaşi, care au efectuat luni transportul cu elicopterul al bărbatului de la Suceava la Iaşi, au precizat că şeful DNA Suceava urma să fie internat la spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, însă în final s-a luat decizia ca pacientul să fie transportat la Spitalul de Pneumoftiziologie.

"Pot confirma că este internat la noi, dar alte detalii nu sunt în măsură să ofer. Familia sa a cerut confidenţialitatea datelor. Doar în măsura în care rudele sale sunt de acord, putem furniza amănunte", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, Dumitru Filipeanu, care a precizat că nu poate preciza nici dacă bărbatul va fi supus unei intervenţii chirurgicale.

Surse din cadrul spitalului au declarat că, în cursul zilei de marţi, procurorul-şef al DNA Suceava a fost supus mai multor analize medicale şi că peste câteva zile acesta ar putea fi operat.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, Doina Ganea, declara luni că procurorul-şef al DNA Suceava a fost transferat la un spital din Iaşi.

"Transferul s-a făcut la decizia noastră întrucât, având pneumotorax, nu putea fi rezolvat în spitalul nostru deoarece în prezent nu avem chirurg toracic", a spus Ganea.

Ea a precizat că starea pacientului era stabilă şi nu existau semne de urgenţă, dar această complicaţie, pneumotorax, nu era de competenţa unităţii medicale sucevene, în condiţiile în care nu există în spital un chirurg specialist toracic, acesta fiind în concediu fără plată.

Transferul lui Surdu la spitalul ieşean s-a făcut cu un elicopter SMURD.

Procurorul-şef al Serviciului teritorial Suceava al DNA, Marius Surdu, a ajuns, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu o ambulanţă, după ce, potrivit unor surse oficiale, ar fi încercat să se sinucidă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici