Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE, Iuliu Cosmin Şerbănescu, trimis în judecată

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE Bucureşti, Iuliu Cosmin Şerbănescu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzat că a primit bani de la studenţi pentru lucrări de licenţă şi le-a promis acestora note corespunzătoare.

Urmărește
1127 afișări
Imaginea articolului Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE, Iuliu Cosmin Şerbănescu, trimis în judecată

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE, Iuliu Cosmin Şerbănescu, trimis în judecată (Imagine: Shutterstock)

Şerbănescu, aflat în arest, a fost trimis în judecată pentru 42 de fapte de luare de mită şi două fapte de trafic de influenţă.

El este acuzat că, având grad didactic de conf. univ. dr., în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), în perioada ianuarie 2012 - mai 2014, a pretins şi primit sume de bani, cuprinse între 500 de lei şi 500 de euro, de la studenţi sau masteranzi ai FFABBV, în scopul de a efectua un act contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv le-a oferit lucrări de licenţă sau lucrări de disertaţie, gata elaborate, în formă digitală, asigurându-i totodată că, în calitate de membru şi al comisiei de licenţă/coordonator al lucrării de disertaţie, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă/ master, arată procurorii.

De asemenea, mai spun procurorii, inculpatul a primit de la inculpata Nicoleta Paraşchiv suma de 400 de lei, în schimbul căreia i-a oferit acesteia lucrarea de licenţă gata elaborată, acceptând totodată să-şi traficheze influenţa prin intervenţie pe lângă profesorul scriptic coordonator al lucrărilor de licenţă oferite şi membru al comisiei de examinare, pentru a-i asigura studentei promovarea examenului de susţinere a lucrării de licenţă.

Şerbănescu a primit şi de la Elena Stoichiţă suma de 200 de euro şi 200 de lei, pentru a-şi trafica influenţa, prin intervenţie pe lângă cadrele didactice, pentru a-i asigura studentei promovarea unor examene de an.

Paraşchiv şi Stoichiţă au fost de asemenea trimise în judecată, pentru cumpărare de influenţă, alături de Ionuţ Mihăilescu, Rami Bayassi, Georgiana Popa, Roxana Ruta, Alexandru Scutaru şi Andreea Crişan, pentru dare de mită.

În baza art. 112 lit. e din Codul penal, art. 289 alin. 3 din Codul penal şi art. 19 din Legea nr. 78/2000, sumele de bani obţinute de Şerbănescu din comiterea celor 42 de infracţiuni de luare de mită, respectiv 9.730 de euro, 1.525 de lei şi 1.300 de dolari, urmează a fi confiscate.

Pe 21 iulie, s-a dispus sechestru asupra sumei de 650 euro, ridicată cu prilejul percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului, precum şi asupra apartamentului acestuia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Şerbănescu a fost arestat preventiv în 19 iulie.

În acest dosar, anchetatorii au făcut, în 18 iulie, trei percheziţii în Bucureşti, la locuinţa lui Iuliu Cosmin Şerbănescu, la biroul acestuia din cadrul facultăţii şi la sediul ASE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici