- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Producătorii arădeni de castraveţi se plâng că nu mai au comenzi din cauza "isteriei E.coli"
Mai mulţi producători de castraveţi de seră din Arad se plâng că nu mai au comenzi de câteva zile, de când a început mediatizarea infectărilor cu bacteria E.coli în unele ţări europene, unul dintre producători aruncând, vineri, cinci tone de castraveţi la animale.
Un proprietar de seră din Arad, care cultivă şi castraveţi, având o producţie anuală de peste 200 de tone, a declarat corespondentului MEDIAFAX că o cantitate de cinci tone de castraveţi recoltaţi în ultimele zile a fost aruncată, vineri, la animale, pentru că nu mai are comenzi suficiente.
"În ultimele zile, comenzile au scăzut cu 70 la sută, iar alţi colegi nu au mai primit nicio comandă. Totul este din cauza isteriei cu bacteria E.coli, deşi produsele noastre nu au nicio problemă şi respectă cele mai exigente norme europene", a declarat Simion Rediş, producător agricol.
Conform acestuia, Arad este al doilea producător naţional de castraveţi, după Bucureşti, iar din discuţiile pe care le-a avut cu alţi proprietari de sere, şi aceştia s-au plâns că le-au fost refuzate comenzile în ultima săptămână, atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa externă.
"Piaţa nu mai merge deloc de câteva zile, ne sunt refuzate comenzile. De trei zile nu am mai scos nimic din depozit. Distribuitorii au şi ei stocuri mari pentru că nu mai reuşesc să vândă şi astfel nu mai iau marfă de la noi", a declarat Alexandrina Szaba, reprezentantul unei ferme producătoare de castraveţi.
Ea a spus că a donat o parte din producţie unor centre sociale, precum cămine de bătrâni sau copii, pentru a nu o arunca.
Producătorii arădeni se mai plâng că preţul castraveţilor a scăzut în ultima perioadă, sub un leu pe kilogram, deşi în magazin preţul acestora este de patru sau cinci ori mai mare.
Consumatorii trebuie să fie conştienţi că legumele şi fructele din România sunt "foarte sănătoase, verificate foarte bine de autorităţi", astfel încât să nu existe o scădere a consumului pe piaţa internă, a declarat, la RFI, Valeriu Steriu, şeful comisiei prezidenţiale pentru Politici Agricole.
Douăsprezece ţări au raportat cazuri de îmbolnăviri asociate bacteriei E.coli, anunţă filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Reuters: Biden pregăteşte un pachet de ajutor pentru armament de 725 de milioane de dolari pentru Ucraina
-
Elon Musk a făcut publice numele angajaţilor guvernamentali pe care vrea să îi concedieze
-
Ambasadorul Ucrainei la ONU spune că Phenianul a trimis deja peste 20.000 de containere cu arme către Rusia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO