Producătorii români de medicamente au scos din fabricaţie din acest an 18 produse

Producatorii români de medicamente au renunţat să mai fabrice, din 2008, 18 medicamente care sunt depăşite din punct de vedere terapeutic, au înlocuitori cu aceleaşi denumiri comune internaţionale sau pentru care există alternative terapeutice, a declarat preşedintele Agenţiei Medicamentului.

Urmărește
39 afișări
Imaginea articolului Producătorii români de medicamente au scos din fabricaţie din acest an 18 produse

Producătorii români de medicamente au scos din fabricaţie din acest an 18 produse

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Magdalena Bădulescu, a precizat că cele 18 medicamente care au fost excluse din Nomenclatorul medicamentelor de uz uman cu drept de circulaţie în România, în anul 2008, sunt: Cloramfenicol 1 g, pulbere pentru soluţie injectabilă; Rompirin T 500 mg, comprimate; Pivalat de flumetazon, unguent; Rinogut 0,1%, picături nazale, soluţie; Dozasin 1 mg, comprimate; Tusosedal, picături orale, soluţie; Dermopirox 1%, soluţie cutanată; Carbocisteina 100 mg/5ml, sirop; Monoter 20 mg, capsule cu eliberare prelungită; Pratol, comprimate filmate cu eliberare prelungită; Saldoren, soluţie injectabilă; Sicolax, granule pentru soluţie orală; Diamalin 25 mg, drajeuri; Antifolan 2,5 mg, comprimate; Sicovit A 300 000 UI/ml, soluţie injectabilă; Sicovit D2 600 000 UI/ml, soluţie injectabilă; Sicovit D3 200 000 UI/ml, soluţie injectabilă; Sicovit E 30 mg/1 ml, soluţie injectabilă.

Acestea au fost excluse din Nomenclatorul medicamentelor ca urmare a solicitărilor deţinătorilor autorizaţiilor de punere pe piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici