Produse alimentare expirate, depozitate necorespunzător: ANPC închide un hotel din Eforie Nord

Produse alimentare expirate, depozitate la temperaturi necorespunzătoare, frigidere neigienizate, dar şi probeleme în camerele unde erau cazaţi turişti veniţi pe litoral i-au făcut pe comisarii ANPC să închidă un hotel din Eforie Nord.

Urmărește
653 afișări
Imaginea articolului Produse alimentare expirate, depozitate necorespunzător: ANPC închide un hotel din Eforie Nord

Produse alimentare expirate, depozitată necorespunzător: ANPC închide un hotel din Eforie Nord

„În urma unei sesizări primite de la un consumator, în care acesta reclama faptul că s-a intoxicat de la mâncarea primită la Hotelul Amalia din Eforie Nord, unde era cazat pentru tratament, Comandamentul Litoral 2024 - structură a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), special creată pentru a supraveghea piaţa în zona litoralului Mării Negre, în sezonul de vacanţă - a desfăşurat o acţiune de control la unitatea respectivă. Precizăm că afecţiunea acuzată de consumator a fost menţionată şi pe biletul de ieşire din spital, pus la dispoziţie în urma investigaţiilor medicale realizate din această cauză. După verificările derulate, comisarii ANPC au constatat o serie de abateri de la legislaţia în vigoare”, transmite, marţi, ANPC:

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei şi au oprit temporar prestarea serviciilor, până la remedierea deficienţelor, şi relocarea persoanelor cazate, pe cheltuiala operatorului economic.

În blocul alimentar se foloseau produse alimentare cu data limită de consum depăşită, agregate frigorifice neigienizate, iar alimentele finite erau depozitarea la temperaturi necorespunzătoare. Se foloseau ustensile de bucătărie neprofesionale şi coşuri fără capac cu acţionare la pedală.

În spaţiile de cazare, erau folosite duşuri cu baterii exfoliate, oxidate, cu garnituri ale căzilor de duş mucegăite. Saltelele de protecţie sau protecţiile pentru perne lipseau, iar la parterul clădirii, în lipsa balconului erau depozitate diverse materiale. De asemenea, lipseau mapele de informare a turiştilor din cameră.

„Menţionăm că unitatea, clasificată 3 şi 4 stele, funcţionează cu circuit închis, meniul fiind prestabilit de Casa de Pensii. La momentul controlului se aflau cazate 100 de persoane pentru care Casa de Pensii a asigurat suma de 2.500 lei/persoană pentru 16 zile, incluzând cazare, masă şi tratament, în funcţie de pensia fiecărui consumator, aceştia acoperind diferenţa sejurului”, arată ANPC.

În urma acţiunii de control, ANPC va trimite o informare către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului solicitând declasificarea unităţii din Eforie Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici