- Home
- Social
- (22.07.2020, 07:13)
- Geanina Sandu
Profesorul Astărăstoae: Sunt declaraţi decedaţi din cauza COVID-19 cei cu simptome, dar cu teste negative
- V. Astărăstoae: Legea carantinării şi izolării este împortriva cetăţenilor, lasă loc abuzurilor. Totuşi, lumea aplaudă aceste măsuri.
- V. Astărăstoae: Acum, nu se ştie exact care este mortalitatea cauzată de acest virus, toţi cei testaţi pozitiv au fost declaraţi morţi de COVID-19. Totodată, au murit oameni în urma reacţiilor adverse la tratamentul anti-SARS-COV-2.
- V. Astărăstoae: Pentru un milion de cazuri la 1 septembrie, cum spun unii, ar trebui făcute 200.000 de teste/zi, ceea ce este imposibil.
Urmărește
3223 afișări
Prof. dr. Vasile Astărăstoae, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: Nu ştim câţi morţi sunt din cauza acestui virus. Sunt declaraţi decedaţi din cauza COVID-19 cei cu simptome asemănătoare cu cele de SARS-COV-2, dar cu teste negative
Fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, a avut acelaşi mesaj optimist, deloc alarmist, privind pandemia, pentru că a trecut prin mai multe pandemii şi ştie că frica scade inclusiv răspunsul imunitar al organismului.
În discuţia cu Marius Tucă, prof. dr. Vasile Astărăstoae s-a arătat siderat de noua Lege a carantinei şi izolării, spunând că este împotriva românilor şi lasă loc abuzurilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LinkedIn Premium e acuzat că a partajat mesaje cu terți pentru a antrena modele de Inteligență Artificială. Cum se apără compania
-
Călin Georgescu: „Se discută ca, în cazul în care aş fi oprit, aş putea să iau legătura cu cineva din zona suveranistă şi să devin prim-ministru”
-
Daniel Fenechiu: Exclus ca Ilie Bolojan să dea înapoi în privinţa concedierilor
-
Trump va susţine un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, temele fiind încă neclare
"Sunt câteva chestiuni care lasă la dispoziţia unuia cu o facultate, dar fără expertiză în domeniu, decizii importante. Se spune date ştiinţifice oficiale. Ce înseamnă date ştiinţifice oficiale? Adică acum oficialităţile validează sau invalidează? Ministrul sănătăţii nu este un specialist în orice domeniu. Riscul biologic înalt ce inseamna? Riscul este înalt dacă incidenţa infectărilor dintr-o ţară este mai mare decât în România. De când a ajuns România un standard? Sunt lucruri care au scăpat, au fost făcute la plesneală, o lege care e împotriva cetăţenilor lasă loc abuzurilor. Dacă legea ar fi într-o ţară normală, aş accepta-o. Dar să îmi spună că un cetaţean e la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică, care sunt prelungirea Ministerului, mi se pare cel puţin riscant pentru multe persoane. Rămân uimit că totuşi lumea aplaudă aceste măsuri", a declarant V. Astărăstoae
Referitor la pronosticul unor aşa-zişi specialişti, cum că la 1 septembrie vom ajunge la 1.000.000 de cazuri, medicul Astărăstoae susţine că acest lucru e imposibil, pentru că ar trebui făcute 200.000 de testări pe zi în următoarea lună şi o săptămână.
"Eu aştept apocalipsa de 1 milion de cazuri la 1 septembrie. Ca să fie aşa, trebuie să faci cel puţin 200.000 de teste pe zi. Mai avem 49 de zile până la 1 septembrie. E imposibil", a spus Vasile Astărăstoae.
Legat de numărul celor decedaţi din cauza acestui virus, medicul V. Astărăstoae precizează că, în acest moment, nu ştim exact care este mortalitatea cauzată de SARS-COV-2, pentru că toţi cei care au fost testaţi pozitiv au fost înregistraţi ca fiind morţi de COVID-19.
"Chiar dacă ai două teste negative, dacă persoana a avut o anumită simptomatologie legată de COVID e declarată decedată de COVID. Înseamnă că toţi cei care au o infecţie respiratorie, că sunt testaţi pozitiv sau negativ, sunt declaraţi morţi de COVID. E o harababură, la restul morţilor se respectă regulile - la gripă de exemplu, se pune cauza morţii comorbiditatea, nu gripa", a explicat doctorul Astărăstoae.
De asemenea, medicul a precizat că trebuie să se analizeze şi contraindicaţii şi efecte adverse la tratamentul anti-COVID-19, ca să nu mai moară oameni din cauza reacţiilor adverse la acest tratament.
"O serie din decese, nu în România, că aici nu s-a raportat nimic, au fost favorizate de reacţiile adverse la un anumit retroviral, la persoane cărora nu li s-a făcut o anamneză foarte bună şi la care nu au fost analizaţi toţi parametrii, astfel încât tratamentul a făcut mai mult rău decât bine. E o chestiune de etică, trebuie individualizat la fiecare pacient. Scheme de masă nu trebuie aplicate aici", a subliniat Astărăstoae.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe