- Home
- Social
- (14.08.2020, 14:21)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prof. Rafila explică de ce nu trebuie să înlăturăm OMS din lista de surse de încredere VIDEO
- Profesorul Rafila îţi explică ezitările pe care OMS le-a avut pe durata pandemiei
- Prof. Rafila: Noi nu am cunoscut de la început toate caracteristicile acestei infecţii
- Prof. Rafila: Biroul pentru Europa al OMS ( ECDC) este o sursă credibilă de informaţii
- Prof. Al. Rafila: Adunarea Mondială a Sănătăţii a hotărât în urmă cu două luni ca OMS să fie supusă unui audit
Urmărește
1605 afișări
Pe 14 ianuarie experţii OMS anunţau pe site ul lor oficial că nu există dovezi clare că virusul SARS cov 2 se transmite de la om la om, vorbind despre cercetări preliminare făcute în China. Cum au evoluat ulterior lucrurile ştii.
Hai mai aproape de prezent. La începutul lui iunie, un expert OMS te anunţa că pacienţii cu coronavirus care sunt asimptomatici transmit foarte rar boala, pentru ca ulterior să revină asupra acestei declaraţii şi să-ţi spună că, de fapt, a fost o neînţelegere şi că asimptomaticii pot transmite virusul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Sursa confuziei este chiar Maria Van Kerkhove, şefa OMS pentru bolile infecţioase, care a explicat că declaraţia sa iniţială se bazează pe două sau trei studii.
În contextual în care, de-a lungul pandemiei, OMS a avut mai multe ezitări, te întrebi poate de unde să-ţi iei informaţii corecte?
OMS trebuie să se regăsească pe lista ta de surse de încredere, îţi spune Profesorul Rafila. De pe site-ul OMS îţi poţi face o actualizare a informaţiilor. Nu ar trebui să le compari cu ce au declarat în trecut experţii Organizaţiei, tocmai pentru că studiile se fac şi se actualizează permanent. Prof. Rafilaspune că tu poţi folosi şi alte două surse bune de informaţii: site-ul ECDC, al Centrului European de Control al Bolilor, dar şi site-ul CDC, al Centrului de Control al Bolilor din SUA.
Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Noi nu am cunoscut de la început toate caracteristicile acestei infecţii, toate caracteristicile legate de virus, cum putem să prevenim mai bine infecţia, dacă masca este utilă sau este mai puţin utilă. Persoane care vin şi pun în antiteză informaţii din luna ianuarie sau februarie cu alte informaţii din iunie sau iulie cred că nu vor să obţină altceva decât o decredibilizare a OMS mai degrabă decât o studiere exactă a modului în care a evoluat comunicarea.Sperăm în transparenţa alcătuirii echipei care va audita OMS pentru a vedea dacă a răspuns conform statutului pe care îl are.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe