Profesor de matematică: Subiectul a fost uşor, prima parte rezolvabilă şi de cei care nu ştiau mai nimic

Subiectul la matematică, varianta 8, a fost destul de uşor, prima parte putând fi rezolvată lejer chiar şi de către elevii care nu ştiau mai nimic, a declarat miercuri agenţiei MEDIAFAX inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, profesor de matematică.

Urmărește
705 afișări
Imaginea articolului Profesor de matematică: Subiectul a fost uşor, prima parte rezolvabilă şi de cei care nu ştiau mai nimic

Profesor de matematică: Subiectul a fost uşor, prima parte rezolvabilă şi de cei care nu ştiau mai nimic (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"Elevii au avut de rezolvat varianta numărul 8. Au fost trei subiecte, fiecare de 30 de puncte. Primul subiect avea şase cerinţe notate cu câte cinci puncte fiecare. Acesta era foarte uşor, putea fi rezolvat chiar şi de cei care nu ar fi ştiut matematică", a precizat profesorul Alexandrescu.

La subiectul I elevii au avut de făcut operaţii simple de adunare şi împărţire de genul "6 + 16 : 4" sau "trei kilograme de mere costă 7,5 lei: patru kilograme de mere de aceeaşi calitate costă … lei".

Un subpunct al subiectului I prezenta un tabel cu repartiţia elevilor unei şcoli după notele obţinute, cerându-se să se spună câţi elevi au note mai mici de şapte.

Subiectul al II-lea şi al treilea au fost de algebră şi de geometrie.

"Subiectul de la geometrie a fost realizat după modelul testelor internaţionale, în care o figură geometrică este asociată unei imagini din natură, în loc să fie prezentată obişnuit, ca prismă sau dreptunghi. O figură reprezenta schiţa unei grădini dreptunghiulare în care sunt plantate flori în trei zone, una în formă de cerc şi două în formă de semicerc.. O albinǎ aşezatǎ pe o floare situatǎ în mijlocul diametrului zboarǎ în linie dreaptǎ, mai întâi pânǎ la o floare, apoi mai departe, tot în linie dreaptă, pânǎ la o alta", a explicat inspectorul general şcolar.

El a precizat că pentru un elev de nota 7 - 8 subiectul a fost uşor, putându-se lua nota maximă.

Matematica a fost ultima probă a evaluării naţionale.

Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie, până la ora 14.00. În aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc în data de 27 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici