„Răspund celor care spun că toţi părinţi vor amânarea examenelor sau repetarea anului. Sunt zeci/sute de mesaje primite. Sunt oameni care nu au timp să incite, care nu pierd timpul pe fb (Facebook – n.r.), care nu sunt selectaţi la emisiuni. Cei care, cel puţin la nivel declarativ, spuneţi că doriţi chiar şi amânarea anului şcolar, vă recomand ca… în semn de solidaritate cu profesorii… să vă lăsaţi
El afirmă că „nimeni nu spune că salarizarea dvs. (a profesorilor – n.r.). este una corespunzătoare”.
„Cu toţii vrem să avem profesori mulţumiţi şi demni, dar nu pe spatele copiilor noştri. Referitor la cererile sindicatelor. Domnilor/doamnelor… aţi primit ce aţi solicitat la prima întâlnire. Vreţi să ne minţim? Că nu vă mulţumeşte, că nu mai aveţi încredere… e cu totul altceva. Şi încă ceva: Nu ştiţi să negociaţi, o faceţi în forţă şi neprincipial”, încheie Cristache.
În ordonanţa de urgenţă adoptată joi nu apare principala revendicare a sindicaliştilor din Educaţie, respectiv că în noua grilă de salarizare profesorul debutant va pleca de la salariul mediu brut pe economie, spune liderul FSLI, Simion Hăncescu. El cere o altă ordonanţă de urgenţă în acest sens.
Greva din Educaţie va continua şi marţi, au anunţat reprezentanţii sindicatelor la finalul negocierilor avute joi cu reprezentanţii Guvernului.
„Mandatul din partea colegilor noştri este foarte clar: grila de salarizare care a fost negociată cu Ministerul Educaţiei să fie pusă în aplicare în integralitate începând din această lună. Nu există un alt mandat, nu avem ce discuta în afara mandatului respectiv, iar de marţi încolo colegii noştri vor continua acţiunea de protest, ei fiind singurii în măsură să decidă altceva”, a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, la finalul negocierilor de joi.