Profesorul Alfred Bulai de la SNSPA, cercetat de Poliţia Capitalei pentru folosirea funcţiei în scop sexual

  • Poliţiştii Capitalei anunţă că a început investigaţiile după acuzaţii aduse profesorului Alfred Bulai de la SNSPA.
  • Cercetările se fac pentru folosirea funcţiei în scop sexual.
Urmărește
2041 afișări
Imaginea articolului Profesorul Alfred Bulai de la SNSPA, cercetat de Poliţia Capitalei pentru folosirea funcţiei în scop sexual

Profesorul Alfred Bulai de la SNSPA, cercetat de Poliţia Capitalei pentru folosirea funcţiei în scop sexual

Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, ce fac referire la faptul că, un cadru didactic al unei Universităţi din Bucureşti ar fi avut un comportament nepotrivit faţă de mai multe studente, Serviciul Informare şi Relaţii Publice informează că poliţiştii Capitalei au început investigaţiile, faţă de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie, pentru folosirea funcţiei în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

La rândul ei, conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative SNSPA a anunţat că a luat act cu deosebită îngrijorare de acuzaţiile de hărţuire sexuală şi comportament abuziv, aduse prof. univ. dr. Alfred Bulai, formulate în cadrul unei investigaţii jurnalistice publicate recent.

„SNSPA are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz. Considerăm că un astfel de comportament este inacceptabil şi dăunător mediului academic, punând în pericol siguranţa şi bunăstarea studenţilor noştri. Imediat după apariţia acuzaţiilor în presă, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după consultarea cu preşedintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, şi cu decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, s-a autosesizat şi a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă şi detaliată a situaţiei. Comisia va strânge toate probele necesare şi va audia toate părţile implicate pentru a stabili faptele şi va aplica sancţiunile corespunzătoare, dacă se impun”, a transmis SNSPA.

De asemenea, se cere convocarea, în regim de urgenţă, a Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Politice, pentru a analiza situaţia: „Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziţia de director al Departamentului de Sociologie şi suspendarea participării la activităţile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situaţiei sesizate. SNSPA este dedicată creării unui mediu de învăţare sigur şi incluziv pentru toţi studenţii, profesorii şi personalul administrativ. Vom analiza cu atenţie acest caz şi vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura o rezolvare corectă şi transparentă. Este esenţial ca toţi studenţii să se simtă respectaţi şi protejaţi în timpul studiilor la SNSPA. Considerăm inacceptabile acţiunile care pot încălca demnitatea şi integritatea studenţilor noştri. Vom colabora cu toate părţile implicate pentru a elucida acuzaţiile şi a lua măsurile adecvate, conform regulamentelor interne şi legislaţiei în vigoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici