Profesorul de la SNSPA cercetat pentru folosirea funcţiei în scop sexual a fost suspendat

  • Senatul SNSPA a aprobat suspendarea lui Alfred Bulai din toate funcţiile pe care le ocupă.
  • Poliţiştii Capitalei au început investigaţiile luni, după acuzaţiile aduse profesorului.
  • Cercetările se fac pentru folosirea funcţiei în scop sexual.
Urmărește
628 afișări
Imaginea articolului Profesorul de la SNSPA cercetat pentru folosirea funcţiei în scop sexual a fost suspendat

Profesorul de la SNSPA cercetat pentru folosirea funcţiei în scop sexual, suspendat

Marţi, Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, la propunerea rectorului SNSPA, Remus Pricopie, după analiza în Consiliul de Administraţie al universităţii, suspendarea lui Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă, director al Departamentului de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, membru al Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Politice şi membru al Senatului SNSPA, pe perioada derulării procedurii de cercetare a Comisiei de Etică a SNSPA.

În privinţa informaţiilor apărute luni, SNSPA precizează că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Alfred Bulai, depusă la Decanatul Facultăţii de Ştiinţe Politice, la Comisia de Etică a SNSPA sau la alte instanţe din interiorul SNSPA.

„Rectorul SNSPA a solicitat Facultăţii de Ştiinţe Politice, la nivelul căreia profesorul Bulai şi-a desfăşurat activitatea, să ofere Comisiei de Etică toate informaţiile disponibile, pentru o transparenţă totală asupra acestui caz. Îi rugăm pe cei care susţin că <se ştia> să se adreseze instituţional către SNSPA sau către orice altă instituţie a Statului Român (poliţie, procuratură etc.), pentru a clarifica acest aspect, în <cazul Bulai> sau orice alt posibil caz. SNSPA a avut ieri, 29 iulie 2024, o discuţie preliminară cu reprezentanţii organelor de anchetă, în legătură cu declanşarea unei anchete penale. Pe măsură ce se vor aduna mai multe informaţii, la nivelul SNSPA, acestea vor fi transmise şi Poliţiei”, arată sursa citată.

În legătură cu cererea de pensionare, SNSPA precizează că „pensionarea este un act unilateral al angajatului şi nu trebuie <aprobată> de instituţia angajatoare. Decizia de pensionare este emisă de Casa de Pensii, nu de către angajator. Prin urmare, SNSPA va lua act de decizia angajatului de a înceta contractul individual de muncă, începând cu 1 octombrie 2024”.

Încetarea contractului de muncă, în urma pensionării, nu va bloca sau suspenda activitatea Comisiei de Etică a SNSPA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici